fbpx

Цената на усмивката на Ники – 120 хил.долара. Нека му помогнем да проходи

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост. За да се движи нормално, той се нуждае от операция на стойност 120 000 щатски долара в САЩ, пише Флагман.бг. 

Операцията трябва да се извърши в най-кратък срок, а сумата е непосилна за семейството му.

Вроденият дефицит на бедрената кост на Никола причинява сериозно изоставане в развитието на едното му краче. В момента разликата в дължината на краката е 4,5 см и  в България на този етап няма адекватно лечение. Никола ходи със специална ортопедична стелка, която обаче вече не може да компенсира разликата и походката се нарушава сериозно.

външна реклама

В България манипулации за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст. Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си.

Световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли от клиниката Сейнт Мери в Калифорния дава надежда, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължаване, ако интервенцията се извърши точно в този момент. Макар и с цената на много болка, разликата може да бъде компенсирана и крачето да израсте нормално, без да се създава риск за здравето на детето.

През септември д-р Пейли ще бъде в Барселона (Испания), където ще прегледа обстойно Никола и ще се насрочи дата за операция. Времето е малко, а сумата е голяма. Нека отворим сърцата си и дадем шанс на Никола да се оправи.

Семейството е подало документи във Фонда за лечение на деца, но процедурата е тромава и шансовете не са големи. На този етап няма възможност за отваряне на DMS номер, но всеки, който желае да помогне на малкия Никола, може да го направи по някой от изброените начини:

1. Превод по дарителска сметка:
НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ
IBAN : BG92UNCR70001523296890
BIC:UNCRBGSF

2. PayPal:
valia0014@abv.bg

3. HelpKarma:
https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103

4. Благотворителен базар във Фейсбук
„Благотворителен базар – Шанс за Никола

5. Чрез дарителска кутия
Списък на дарителските кутии:
Бургас Меден Рудник Фото Дъга
Карнобат ул. Христо Смирненски 10 Магазин за GSM аксесоари

Повече информация за малкия Никола и напредъка на кампанията може да получите на Фейсбук страницата : Шанс за Никола. За връзка с майката на Никола Валентина Христова може да се обадите на тел: 0887506011.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя е първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …