Цветан Цветанов: Когато се създава усещане, че нещо не е наред, поемаме политическа отговорност

реклама

При управлението, отговорността се носи от ГЕРБ и колегите от „Обединени патриоти“. Знаете, че не мислим, че тези министри носят някаква вина. Но когато си в политиката, трябва да носиш отговорност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти преди официалното откриване на 11-ия летен университет на Младежи ГЕРБ, който е под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“, който се провежда в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, пише novini.bg.

„Знаете, че ГЕРБ има голяма отговорност. Когато се създава усещане, че нещо не е наред, поемаме политическа отговорност“, каза той. „Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морали. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В БСП да се носи политическа отговорност – такова нещо няма“, коментира той.

„Искам да попитам и президента, как дава оценка за случая в Своге и съвсем различна за случая с инцидента с баща му? Той каза, че имало раздухване, за да прикрием вината си. Нека президента да има доблестта и отговорността и да застане като държавен глава. Искам да направя едно уточнение. Какво щяхме да обясняваме, ако човекът от триколката беше загинал? Аз знам, срещал съм се с хора, пострадали при инциденти на пешеходни пътеки. Искам да попитам президента – иска ли да имаме институции, които да търсят вина от виновния или да търсят вината от пострадалия. Защото за мен девет дена да си мълчиш, да знаеш от твоя баща и да прикриваш случая – това ли е президента на България?“, попита Цветанов.

„След като направим съгласуване с коалиционните ни промени, ще има яснота за назначаването на новите министри. Смята, че трябва да бъдем отговорни и всеки да си тежи на мястото“, подчерта Цветанов.

Той отговори лаконично на въпрос дали би поел поста на вътрешен министър: „Зает съм с партийна дейност. Кандидатури има достатъчно. Не смятам, че чрез медиите трябва да обсъждаме имена, а да ги изчистим с нашите коалиционни партньори и да бъдем коректни към тях“.

Той припомни, че по времето на съставяне на правителството периодът е бил много труден. „Това бе единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната ни в правилната посока и да имаме успешно Председателство и да отчитаме днес и заслугата на България за региона, в който се намираме. И приоритетите, които бяха дадени за Западните Балкани“, коментира Цветанов.

С „Обединени патриоти“ понякога имаме много тежки противоречия, но смятам, че винаги когато изведем България над всичко, постигаме необходимия консенсус, за да продължим да изпълняваме управленската си 4-годишна програма“, отбеляза Цветан Цветанов. По думите му в понеделник или във вторник предстои дебат за новите номинации за постовете, които останаха овакантени.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си бохемът Христо Сираков – „Стоте манекенки“

реклама Снимка Playboy Скръбна вест пристигна преди минути от родния шоубизнес. Издателят на българския Playboy – Христо Сираков, почина на 64-годишна възраст, съобщи Канал 3. Сираков бе един от най-известните филантропи у нас, като през годините е издигнал на пиедестал не една и две манекенки.   Преди по-малко от седмица …

Новини
Грип, настинка, коронавирус – как ще ги разпознаем през есента

реклама Снимка pixabay Със застудяването на времето все повече хора ще кихат и кашлят покрай нас Есента е пред прага ни, а с нейното идване кихането, кашлянето, подсмърчането и запушеният нос стават напълно нормални. Но в условията на глобална пандемия от респираторен вирус, как да преценим дали имаме коронавирус или …

Новини
Слави предупреди: Измама с моето име, не раздавам пари

реклама Снимка ФБ Това написа Трифонов в профила си в социалната мрежа с предупреждение към феновете си. Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че аз раздавам по 50 хиляди евро като искам данни за банковите карти на хората. Това са фалшиви страници. Това е лъжа и измама. Благодаря на всички, …