fbpx

Цветан Цветанов: ГЕРБ има потенциал да спечели 7 места за евродепутати

btvnovinite.bg

Цената за изтребителите F-16 ще намалява в преговорния процес със САЩ, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ
Доволни сме от работата на колегите. Прави се определено обновление във всички нива на държавното управление – и в законодателната, и в изпълнителна, и в местната власт. Там, където има сигнали за нарушения, се реагира бързо и адекватно.

Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с вчерашното обръщение на премиера Бойко Борисов към редиците на партията.

„От 97 хиляди членове на ГЕРБ може да се случи някой, който да злоупотреби с доверието на партията. Когато имаме сигнали, реагираме адекватно”, подчерта Цветанов.

 

В тази връзка той беше попитан и за бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и сагата „Суджукгейт”: „Споделял съм, че не това е добрият авторитет за областта (Добрич – бел. ред.), но може би към тогавашния момент сме допуснали грешка за включването му в листата на ПГ ГЕРБ и смятам, че това, че си допуснал грешка и че по някакъв начин гледаш веднага да реагираш адекватно на ситуацията и да се освободиш от подобни хора, това означава че имаме процеси, с които можем да ги регулираме, да ги контролираме и винаги да бъдем безкомпромисни”.

ГЕРБ влиза в евроизборите с 6-ма кандидати

Около 16-17 март ГЕРБ ще представи листата си с кандидатите за евродепутати, съобщи Цветан Цветанов. Стартовата позиция е с 6-ма кандидати, но според Цветанов лесно могат да станат и 7. Все още не е определено кой ще бъде водач на листата.

„Аз съм убеден, че имаме потенциал и за 7 евродепутати. Ние винаги си имаме залог с премиера Борисов и всяка една победа за мен увеличава колекцията на часовниците. Това стана традиция, ние сме и малко суеверни, така че няма да нарушаваме нещо, което води до добри резултати. Имам вече около 10-11 часовника – за всяка една победа”, коментира Цветанов.

Изборът на изтребител

Прогнозата за сделката за F-16 е, че цената, която държавата ще плати за изтребителите, ще намалява в преговорния процес със Съединените щати.

По думите на Цветанов изборът на F-16 е най-добрият възможен, защото по този начин България ще стане част от интегрирания подход в НАТО.

„Единственото, което е ясно, че цената ще намалява в този преговорен процес, няма скрити разходи, които могат да бъдат направени в последствие. Докато скрити разходи във всички останали самолети, които бяха разглеждани, по–специално „Грипен”, има възможност да се повиши тази цена”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Той категорично отхвърли определението на президента Румен Радев, че сделката за F-16 е „триумф на лобизма”: „Може ли, когато водиш преговори с правителството на Съединените щати, да го наричаш това лобизъм, може ли да говориш за лобизъм при положение, че погледнеш как са се купували и как са придобивани способности в съответните военновъздушни сили на държавите членки на НАТО в ЕС”.

„Ползвахме експертизата на бившия началник на Румен Радев – генерал Попов. Той беше началник на Румен Радев и съм убеден съм, че има много повече способности, както да решава проблеми, така и да бъде много по-земен, много по-всеотдаен за експертизата, която може да я предостави на съответните колеги в Комисията по отбрана”, добави Цветанов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!