fbpx

Хотелиери се гаврят с персонала с такса „пералня“

Кръчмари и хотелиери се гаврят с персонала по морето. Такса „пералня“, мухлясали квартири, стари манджи са само част от репертоара, който служителите са длъжни да търпят, пише в. „Телеграф“.

В социалната мрежа има десетки затворени групи, в които бармани, сервитьори, камериерки и готвачи обменят горчив опит, пише факти.бг.

Много често служителите се уговарят с бъдещия работодател онлайн или по телефона. Обсъждат се изискванията, условията, заплащането и т.н.

Опарени обаче разказват, че обещанията драстично се разминават с действителността. Някои шефове оправдават ниското възнаграждение с осигуряване на квартира и храна. В същото време обаче собствениците на заведения и барове пестят пари от квартири, като намемат стая, в която настаняват по повече служители.

„Със старта на сезона ни настаниха в едностаен апартамент, а бяхме 5 момичета“, жалва се сервитьорка във Фейсбук група на работещите по морето. Друг младеж пък разказва: „Работех като рецепционист в Слънчев бряг. По телефона ми беше обяснено, че ще спя в хотела. Така и стана, само че не бях в някоя от свободните саи, а в едно мазе без прозорци. Имах мухъл дори по възглавницата“, разказва момчето.

Оплакванията за настаняване в занемарени или дори изостаени бунгала също са десетки. „Бяха ни осигурили бунгало, което беше пред срутване. Дори никнеше трева от сифона на мивката в импровизирана кухня. Освен това беше пълно с различни насекоми и беше на километри извън курорта, а нямахме превоз до работата“, разказа младо момиче.

Някои работодатели пък си измиват ръцете със собствениците на жилищата, в които настаняват персонала. Така например, въпреки че спането е безплатно, служителите си плащали „екстри“. Една от най-куриозните е такса „пералня“. „Независимо от количеството на прането трябва да плащаме по 5 лв. за услугата“, споделя работник в Златни пясъци. Друг младеж пък разказва, че хазяинът му искал по 5 лв. допълнително на вечер, за да използва климатика в стаята.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!