fbpx

Хората искат оставка: „Цинизъм“ е най-честият коментар за командировката на Росица Димитрова

Истинска буря от коментари предизвика телевизионната поява на зам.-министъра на социалната политика Росица Димитрова, в която тя даде обяснение за пътуването с в първа класа до Ню Йорк.

„Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България”,  коментира зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова в студиото на bTV.

Цената на билета за това пътуване на Димитрова е 8300 лева, а целият разход за визитата, при която социалната политика на България била похвалена – над 16 хил. лева. Именно тази стойност, сравнена с парите, които се полагата на хората с увреждания, ядоса мнозинството от българите.

външна реклама

Вече има и петиция за оставката на Росица Димитрова точно по този повод.

Ето и някои от по-характерните коментари в интернет по повод думите на зам.-министъра пред  bTV:

Какъв е този ужас,какъв е този цинизъм.Било за хората с увреждания,Ами защо не ги дадете тези пари на тях,които имат нужда а си правите разходки.Нямате ли срам от този изстрадал народ.Позор,позор,позор!!!

За какво за ги похвалили, за палатковия лагер пред МС ли? Интересно е и с какви успехи са се похвалили? Тези хора преминаха всякакви човешки граници с наглостта си. Нямат ли страх от Бога?

„Вземат е билета“-егати селянката. С този език става само да продава гащи на пазара. И се държи като дебил. Заобикаля въпросите на Хекимян защото се мисли за много „хитра“. Оставка!

Каква гордост изпитва тая?! Хората на палатки, министър си подава оставката, шматката с гордост и с народни пари отишла на конференцията! Що за наглост? Къде е Б.Б. дразнят го протестиращите, а тези, които трябва да отговарят на екскурзия?!

Абе я да си плащат билетите сами ,само се мъкнат за щяло и не щяло! Каква полза за хората от техните екскурзии! Света обиколиха с народни пари и все за народа няма, а за тях има!

Не зная за какво е похвалена България на този форум, свързан с децата с увреждания у нас, но истината и реалнистта са страшни! Всички тези деца, се нуждаят от непрекъсната рехабилитация / рехабилитация, логопед, водни процедури, специализирани занимания/.Всичко това се плаща – логопед – 20 лв. , специализиран детски център – 400.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …