Финландци си купиха нови Lada Vesta и ги…изхвърлиха

Новини
2

източник: AutoMedia

Снимка: Auto.Mail

В края на 2015 г. производителят на гуми Nokian купува няколко седана Lada Vesta за  изпитания на своите продукти. Машините са закарани на полигона „Белия ад“ във Финландия, където тестовите машини са от моделите VW Golf GTI и VW Polo GTI.

Към тях се присъединяват и новите „Лади“, като едната се кара от Яне Лайтинен – пилотът, поставил световен рекорд за скорост на лед. С Audi RS6 финландецът успява да развие скорост от 335,7 км/ч. Почти веднага той открива сериозен проблем при руския модел – при рязко отпускане на газта колата поднася незабавно. При серийните коли това е компенсирано от системата за стаилизация, докато при тестовите машини тя се изключва.

Лайтинен отбелязва още, че при преминаване на неравности се чува силно скърцане от тавана. Причината е, че при ниските температури там се образува конденз. Този проблем е открит при модела още след излизането му на пазара в Русия, но така и не е отстранен.

В крайна сметка, финландите се отказват от изпозването на „Ладите“, тъй като те са крайно неподходящи за използване за тестове на гуми. Двете коли просто са захвърлени, тъй като спирачните им системи, както и електрониката създават сериозни проблеми с работата си.

Любопитното е, че от Nokian не са се въползвали от гаранцията, предлагана от производителя и са предпочели да зареждат колите на полигона. Автомобилите дори не са регистрирани и са оставени да гният в комплекса вече две години.

 

loading...

„Не сме имали никакви проблеми с Lada Vesta“, коментира Йоуни Кайнулайнен от Nokian Tyres. „Целият ни автопарк може да се ползва при необходимост. Колите се поддържат в пълна изправност, защото могат да ни потрябват във всеки момент. Информацията, че сме се отказали от Vesta заради някакви конструктивни недостатъци или дефекти, не съответства на истината“.Това май убягва от автора на статията???Или не е угодно на някой цялата истина ифакти!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Джошуа гласи мегамач с Кубрат Пулев през пролетта

Световният шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа обяви, че се готви за мач срещу Кубрат Пулев. В интервю за в. „Сън“ 30-годишният британец определи локацията и времето, когато ще се проведе мачът за титлата във версия Международна боксова федерация (IBF). Както е известно, Кобрата е официален претендент …

Новини
Днес рожден ден празнува Коцето Калки

Костадин Георгиев-Калки е роден на 9 декември 1962 г. в София. През 1987 г. завършва стоматология, а след това практикува 3 г. като зъболекар в село Церово, Софийско. После става асистент в Катедрата по детска стоматология в Стоматологичния факултет на Медицински университет (София). Със свои колеги лекари и стоматолози създава …

Новини
Христо Стоичков: Няма шанс да се върна в българския футбол

Защо да слагам лед на здрава глава, коментира футболната легенда. България празнува. Най-великият български футболист – също. Преди 25 години Христо Стоичков стъпи на световния футболен връх в Париж, след като получи най-престижното индивидуално отличие за всеки футболист – „Златна топка”. Във френската столица Стоичков беше специален гост на церемонията, …