Финландци си купиха нови Lada Vesta и ги…изхвърлиха

Новини
3

източник: AutoMedia

Снимка: Auto.Mail

В края на 2015 г. производителят на гуми Nokian купува няколко седана Lada Vesta за  изпитания на своите продукти. Машините са закарани на полигона „Белия ад“ във Финландия, където тестовите машини са от моделите VW Golf GTI и VW Polo GTI.

Към тях се присъединяват и новите „Лади“, като едната се кара от Яне Лайтинен – пилотът, поставил световен рекорд за скорост на лед. С Audi RS6 финландецът успява да развие скорост от 335,7 км/ч. Почти веднага той открива сериозен проблем при руския модел – при рязко отпускане на газта колата поднася незабавно. При серийните коли това е компенсирано от системата за стаилизация, докато при тестовите машини тя се изключва.

Лайтинен отбелязва още, че при преминаване на неравности се чува силно скърцане от тавана. Причината е, че при ниските температури там се образува конденз. Този проблем е открит при модела още след излизането му на пазара в Русия, но така и не е отстранен.

В крайна сметка, финландите се отказват от изпозването на „Ладите“, тъй като те са крайно неподходящи за използване за тестове на гуми. Двете коли просто са захвърлени, тъй като спирачните им системи, както и електрониката създават сериозни проблеми с работата си.

Любопитното е, че от Nokian не са се въползвали от гаранцията, предлагана от производителя и са предпочели да зареждат колите на полигона. Автомобилите дори не са регистрирани и са оставени да гният в комплекса вече две години.

 

loading...

„Не сме имали никакви проблеми с Lada Vesta“, коментира Йоуни Кайнулайнен от Nokian Tyres. „Целият ни автопарк може да се ползва при необходимост. Колите се поддържат в пълна изправност, защото могат да ни потрябват във всеки момент. Информацията, че сме се отказали от Vesta заради някакви конструктивни недостатъци или дефекти, не съответства на истината“.Това май убягва от автора на статията???Или не е угодно на някой цялата истина ифакти!

До кога ще се се съобразяваме с тях Тесе бъзикат с европейския съюз Срамота.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Менда Стоянова: Годишно българите са давали над 1 млрд. лева за талончета

Снимка Канал 3 С ограничаването на възможността друг освен Българския спортен тотализатор да извършва дейността по лотарии, ще се ограничи и лудостта, която през последните години се разпространява. Годишно българските граждани, обикновено пенсионери, дават над 1 млрд. лева за една игра, която заблуждава, че не е хазарт, пише Канал 3. …

Новини
OFFNews: Държавата ще стимулира спорта при децата с 3 лв на година

Държавата ще плаща по 2 лева годишно на дете за спорт в детските градини, по 3 лева годишно – на ученик и на студент, отново за цяла година. Размерите на финансирането за спорт, които училищен директор определи като „подигравка“ пред OFFNews днес, са непроменени от 2000 г. насам и в …

Новини
Цецка Цачева още се вози на мерцедес на НСО

Бившият министър на правосъдието и председател на Народното събрание Цецка Цачева ползва Мерцедес на Националната служба за охрана, според свидетели. От ГЕРБ потвърдиха и обясниха, че към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор, като бивш …