Финландци си купиха нови Lada Vesta и ги…изхвърлиха

Новини
1

източник: AutoMedia

Снимка: Auto.Mail

В края на 2015 г. производителят на гуми Nokian купува няколко седана Lada Vesta за  изпитания на своите продукти. Машините са закарани на полигона „Белия ад“ във Финландия, където тестовите машини са от моделите VW Golf GTI и VW Polo GTI.

Към тях се присъединяват и новите „Лади“, като едната се кара от Яне Лайтинен – пилотът, поставил световен рекорд за скорост на лед. С Audi RS6 финландецът успява да развие скорост от 335,7 км/ч. Почти веднага той открива сериозен проблем при руския модел – при рязко отпускане на газта колата поднася незабавно. При серийните коли това е компенсирано от системата за стаилизация, докато при тестовите машини тя се изключва.

Лайтинен отбелязва още, че при преминаване на неравности се чува силно скърцане от тавана. Причината е, че при ниските температури там се образува конденз. Този проблем е открит при модела още след излизането му на пазара в Русия, но така и не е отстранен.

В крайна сметка, финландите се отказват от изпозването на „Ладите“, тъй като те са крайно неподходящи за използване за тестове на гуми. Двете коли просто са захвърлени, тъй като спирачните им системи, както и електрониката създават сериозни проблеми с работата си.

Любопитното е, че от Nokian не са се въползвали от гаранцията, предлагана от производителя и са предпочели да зареждат колите на полигона. Автомобилите дори не са регистрирани и са оставени да гният в комплекса вече две години.

 

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Нямам дребни да ви върна“? В тази държава глобяват търговците за пропуснато ресто от дребни монети

Търговец, който не върне ресто от 1 цент на клиент, рискува да бъде наказан с глоба от 300 до 2000 евро. Това предвижда законопроект за защита на потребителя, приет от черногорското правителство, съобщават местни медии, цитирани от Блиц. Поводът за мярката са постъпвали оплаквания от потребители, че не им се …

Новини
Сам в самолета: Мъж се оказа единственият пътник на този полет и преживя нещо неописуемо (видео)

Пътешественик получи обслужване като в частен джет, след като за негова изненада се оказал единственият пътник в самолета. Винсент Пеоне пътувал с Delta Air Lines до Солт Лейк Сити, когато разбрал, че е единственият гост на борда. Пеоне, който е филмов режисьор, разказа пред „Вашингтон Поуст“, че вероятно се е …

Новини
Това го нямаше по нашите язовири! Рибар улови екзотичен хищник в „Пчелина”

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина”, предаде Нова телевизия. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов. „При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми …