fbpx

Фандъкова проговори за ремонтите в София и разкри голяма заблуда

реклама

Не е новина, че паветата на площад „Александър Невски“ остават, обяви градоначалникът

Не е новина, че паветата на площад „Александър Невски“ остават. Реконструкцията в централната градска част предизвиква много проблеми, но голяма част от нещата са спекулации.

Моята позиция винаги е била, че в историческия център на София трябва да има минимално намеси. Това е визията, която се изпълнява в момента. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ. Остава решението ни за пешеходна зона по улица „Оборище“ до храм „Александър Невски“. Това е знаково място за София, редно е хората там да се движат свободно. Налагаше ни се да обясняваме, че няма да запълваме дупката на градинката „Кристал“, че няма да се премахва пейката на пл. „Славейков“. Част от обектите са на финала, предстои още работа по други, каза още тя.

реклама

Срокът за изпълнение на ремонта около „Александър Невски“ е 365 дни, не виждам много голям ентусиазъм от страна на компанията. За неизпълнение на сроковете обаче имаме много големи санкции, обясни Фандъкова. Няма пейки на цена 10 000 лева на „Граф Игнатиев“, те са на стойност между 850 и 1290 лева, каза Йорданка Фандъкова. Желанието ни беше да скрием преливащите контейнери в центъра на града. На някои места се отказахме от монтирането на тези контейнери.

Продължаваме през лятото с мащабната реконструкция. Продължаваме работа по вътрешния ринг на града, работим по ул. „Филип Кутев“. Очакваме да се започне и разширението на последния участък от Южната дъга, допълни Фандъкова За 5 години успяхме да подменим 90% от автобусите в София, намалихме с 2 пъти и половина емисиите, които се излъчват от градския транспорт. Следващата седмица пускаме по линия 11 нови 20 автобуса, каза тя.

реклама
loading...

С др. Фандъкова, бих желал да се разходим за час , два в София. Независимо къде! Да види, да снима ако иска! После да говори за ремонти, автобуси, павета, пейки и т.н. Аз ще задавам въпроси, тя да ми отговаря! Може и пред нейна камера! С поздрави за нея и чакам покана!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Търси се спешно плазма във Варна за баща на две малки деца. Вече изгуби брат си и майка си

реклама „Моля – помогнете на адв. Пламен Велчев да опази втория си син! Не може да съществува толкова мъка ! Познавам и двамата му синове – единият, Герман – на 30 г загуби битката с вируса. Майка му Роси – също! Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Ковид-19, за Сава …

Новини
Фон дер Лайен: Първата Covid ваксинация в Европа е възможна до края на годината

реклама Снимка профил туитър Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и че ЕС вече е осигурил около два милиарда дози ваксини срещу коронавирус и че първите граждани от блока ще могат да бъдат ваксинирани преди края на декември. По-рано през деня обаче „Файненшъл таймс“ цитира свои …

Новини
С Ковид почина директорът на начално училище в Омуртаг

реклама Снимка pixabay Още един преподавател и директор на училище мина в статистиката на жертвите на коронавируса. Директорът на Второ начално училище “Васил Левски” в Омуртаг Татяна Петрова е починала от COVID – 19 Днес ще бъде погребението на 60-годишната жена, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка …