fbpx

Фандъкова проговори за ремонтите в София и разкри голяма заблуда

Не е новина, че паветата на площад „Александър Невски“ остават, обяви градоначалникът

Не е новина, че паветата на площад „Александър Невски“ остават. Реконструкцията в централната градска част предизвиква много проблеми, но голяма част от нещата са спекулации.

Моята позиция винаги е била, че в историческия център на София трябва да има минимално намеси. Това е визията, която се изпълнява в момента. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ. Остава решението ни за пешеходна зона по улица „Оборище“ до храм „Александър Невски“. Това е знаково място за София, редно е хората там да се движат свободно. Налагаше ни се да обясняваме, че няма да запълваме дупката на градинката „Кристал“, че няма да се премахва пейката на пл. „Славейков“. Част от обектите са на финала, предстои още работа по други, каза още тя.

Срокът за изпълнение на ремонта около „Александър Невски“ е 365 дни, не виждам много голям ентусиазъм от страна на компанията. За неизпълнение на сроковете обаче имаме много големи санкции, обясни Фандъкова. Няма пейки на цена 10 000 лева на „Граф Игнатиев“, те са на стойност между 850 и 1290 лева, каза Йорданка Фандъкова. Желанието ни беше да скрием преливащите контейнери в центъра на града. На някои места се отказахме от монтирането на тези контейнери.

Продължаваме през лятото с мащабната реконструкция. Продължаваме работа по вътрешния ринг на града, работим по ул. „Филип Кутев“. Очакваме да се започне и разширението на последния участък от Южната дъга, допълни Фандъкова За 5 години успяхме да подменим 90% от автобусите в София, намалихме с 2 пъти и половина емисиите, които се излъчват от градския транспорт. Следващата седмица пускаме по линия 11 нови 20 автобуса, каза тя.

С др. Фандъкова, бих желал да се разходим за час , два в София. Независимо къде! Да види, да снима ако иска! После да говори за ремонти, автобуси, павета, пейки и т.н. Аз ще задавам въпроси, тя да ми отговаря! Може и пред нейна камера! С поздрави за нея и чакам покана!

Трябваше да сравняваш по врето на соца бе тарикат !!!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!