fbpx

Учени алармират! Това е най-токсичната храна в света! Вижте защо трябва да спрете да я ядете

Рибата винаги се е смятала за здравословна храна, но когато става дума за днешната развъждана сьомга, експертите казват, че това не отговаря на истината.

Отглежданата сьомга е доказала, че е пет пъти по-токсична от всеки друг тестван хранителен продукт. Всъщност норвежкият екологичен активист Кърт Одекалв твърди, че днешната отглеждана в рибовъдни стопанства сьомга е една от най-токсичните храни в света и добавя, че отглеждането на сьомга е „бедствие както за околната среда, така и за човешкото здраве“, пише zdrave.to.

„Не препоръчвам бременни жени, деца или млади хора да ядат сьомга, отглеждана в стопанства. Не е известно както количеството токсини, които съдържат сьомгата, така и как тези химикали засягат деца, юноши и бременни жени „, каза д-р Ан-Лийс Бърч Монсен, биолог от Университета в Берген в Норвегия.

Тя добавя, че замърсителите, открити в отглежданата сьомга, имат отрицателен ефект върху развитието на мозъка, има връзка към развитието на аутизъм и че засягат други органи на органи в имунната система и метаболизма на организма.

Освен това, според Living Tradition, яденето на повече от веднъж на сьомга, отглеждана в стопанства, в рамките на един месец може да увеличи риска от развитие на рак в бъдеще поради химикалите в месото и високите нива на диоксините, които то съдържа. Също така се казва, че осигурява на тялото ви по-високи нива на възпаление, което води до много заболявания, включително диабет, артрит, коронарна артериална болест и болестта на Алцхаймер.

Сега, повече от всякога, е невероятно важно не само да се съобразявате с това, което ядем, но и да знаете откъде идва и какво съдържа. Нашето здраве и животът зависят от него.

На следните снимки може да видите разликата как изглежда месото на дивата сьомга и тази, отглеждана в стопанства.

„Това е най-токсичната храна в света!“ и
“ Не е известно както количеството токсини, които съдържат сьомгата, така
и как тези химикали засягат деца, юноши …“

Това не е ли противоречие ?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!