Уникална гледка на брега: Това може да се случи само на нашето море, така танцуват само нашенци!

Новини
6

Лято е и в мислите на повечето от нас има само плаж и море. Ако решим да добавим към фантазията си и ритъм, вероятно той ще е танцувален – в повечето случаи латино, реге или нещо друго, което ни напомня за тропиците.

Защо обаче трябва да асоциациите ни да са толкова стереотипни? Пречи ли ни нещо да си представим едно хубаво българско хоро на плажа? Не ви се струва съвсем традиционно? Да, така е. За да потропваш хорце е по-удобно да си на някоя зелена поляна или на мегдана на някое красиво селце или градче, в които българският дух е още жив и непокътнат.

Хоро обаче може да се извие и в прибоя, където морските вълни срещат топлия пясък. Наистина, малко е необичайно хванатите за ръце девойки, невести и младежи да са по бански… Но какво пък, времената се менят. Че в нашето модерно време има място и за хоро дори на плажа, показаха група ентусиасти на плаж Каваци край Созопол. Клипът от народния танц, заснет от Светла Йорданова предизвика истински възторг във Фейсбук.

 

 

loading...

Това хоро и импровизирания мини концерт на плажа и във водата от 5-6 години вече е традиция на Каваците. Инициатор винаги са били ръководителите и децата от Представителния ДФА ЗАГОРЧЕ от Стара Загора, които винаги когато са на лагер там правят това шоу за ваше, тяхно и наше/родителите/удоволствие и гордост!

Браво на децата и ръководителите на Ансамбъл Загорче! Винаги, независимо къде са, успяват да повдигнат българския дух и самочувствие. РЕСПЕКТ!

Това са деца от Детско-юношески ансамбъл “Загорче”, гр. Ст.Загора с ръководител Венелин Кръстев

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Преслава се преобрази от любов

Преслава напълно промени начина си на живот, откакто е с любимия си Павел. Добричлийката, която днес съвместява музикалните си изяви с грижите за дъщеря си Паола, вече намира време и за фитнес. А до преди съдбата да я срещне с мъжа й, хитовата пайнерка не стъпваше в спортната зала. Не …

Новини
Българин е европейски шампион по кикбокс

Българският боец Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro в категория до 66,800 кг., пише Дарик.  Това се случи на галавечер в испанския град Памплона, организирана от единствената призната кикбокс организация от IOC (международния олимпийски комитет) и от GAISF (Глобална асоциация на международните спортни федерации) WAKO, чрез нейното професионално …

Новини
Шофьор обърна автомобил, за да паркира своя

Поредна ненормална реакция, свързана с борбата за паркиране в София. Шофьор обърна чужд автомобил, за да си освободи място за паркиране, съобщава БГНЕС. Необичайният подход е бил приложен на ул. „Любен Каравелов“ в София. Жител от сградата, пред която се е разиграла случката, обясни, че колата е била обърната снощи, …