Уникална гледка на брега: Това може да се случи само на нашето море, така танцуват само нашенци!

Новини
6

Лято е и в мислите на повечето от нас има само плаж и море. Ако решим да добавим към фантазията си и ритъм, вероятно той ще е танцувален – в повечето случаи латино, реге или нещо друго, което ни напомня за тропиците.

Защо обаче трябва да асоциациите ни да са толкова стереотипни? Пречи ли ни нещо да си представим едно хубаво българско хоро на плажа? Не ви се струва съвсем традиционно? Да, така е. За да потропваш хорце е по-удобно да си на някоя зелена поляна или на мегдана на някое красиво селце или градче, в които българският дух е още жив и непокътнат.

Хоро обаче може да се извие и в прибоя, където морските вълни срещат топлия пясък. Наистина, малко е необичайно хванатите за ръце девойки, невести и младежи да са по бански… Но какво пък, времената се менят. Че в нашето модерно време има място и за хоро дори на плажа, показаха група ентусиасти на плаж Каваци край Созопол. Клипът от народния танц, заснет от Светла Йорданова предизвика истински възторг във Фейсбук.

 

 

Това хоро и импровизирания мини концерт на плажа и във водата от 5-6 години вече е традиция на Каваците. Инициатор винаги са били ръководителите и децата от Представителния ДФА ЗАГОРЧЕ от Стара Загора, които винаги когато са на лагер там правят това шоу за ваше, тяхно и наше/родителите/удоволствие и гордост!

Браво на децата и ръководителите на Ансамбъл Загорче! Винаги, независимо къде са, успяват да повдигнат българския дух и самочувствие. РЕСПЕКТ!

Това са деца от Детско-юношески ансамбъл “Загорче”, гр. Ст.Загора с ръководител Венелин Кръстев

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
За кило изнесени домати и чушки, внасяме по 8 от съседите

Вносните домати и пипер са осем пъти повече от количествата, които изнасяме, краставиците – три пъти, чесънът и корнишоните – 4 пъти, главестото зеле – почти 5 пъти, картофите – 10 пъти, дините – 3 пъти, сочат данни на земеделското министерство. Единствено при малините износът чувствително превишава вноса, пише Монитор. …

Новини
Край на свободното движение на хора при Брекзит без сделка

/КРОСС/ Правителството на британския премиер Борис Джонсън заяви, че иска да сложи незабавно край на свободното движение на хора в случай на Брекзит без сделка на 31 октомври – което показва втвърдяване на позицията в сравнение с предишния кабинет, отбелязва Франс прес. Бившият премиер Тереза Мей, която Джонсън замени на …

Новини
Гражданите вече ще могат сами да си избират запазените места във влаковете

Гражданите вече ще могат сами да си избират запазените места във влаковете. Това става след като БДЖ пусна нов модул на системата за продажба на билети. Услугата е достъпна на 75 гари и каси в страната, съобщава БНР. Чрез резервационната система клиентите сами могат да избират запазеното място във влака …