Убиец, крадец, затворник… еколог: Миналото на Владимир Пелов

реклама

Владимир Пелов престъпва закона за първи път през 1997 година, когато убива мъж и жена в Пловдив, при опит за обир.

Следват 2 години, в които се укрива. Задържан е едва, когато краде полицейска кола и заплашва трима униформени с пистолет, затова получава 20 години зад решетките, но заради доброто си поведение в затвора излиза предсрочно, разказва Bulgaria ON AIR.

Докато е отпуск от затвора, кандидатства в Софийския университет, специалност Екология и е приет.

На свобода Пелов прекарва само година, след като обира златарско ателие в родния си Ботевград, където действа със съучастник. По време на бягството си от полицията, Владимир Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава.

Месеци наред се крие в Балкана над Ботевград, издава го майка му – от страх да не бъде убит. През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов застрелва двама мъже от ромски произход, но никога не е признавал, че е извършил това престъпление.

Твърди, че е невинен, затова бяга от централния софийски затвор на 2 април. В средата на май, докато се укрива от полицията, пише писмо до президента и омбудсмана, в което развива същата теза.

На 2 юни, след получен сигнал, че Пелов се укрива в изоставената сграда на старата болница в Ботевград, жандармерията провежда специализирана акция, но не го открива.

Дни по-късно Владимир Пелов намира смъртта си в Ботевград от ръката на един от най-добрите си приятели Марио Панчев-Големия, официално шампион по вдигане на тежести от лег, а неофициално – сутеньор.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
6
Разследването приключи: Обвиняемият за гибелта на Милен Цветков карал с около 99 км/ч

реклама Снимка ФБ Софийска градска прокуратура приключи действията по разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. Досъдебното производство е за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението, информира БНТ. Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение днес държавното …

Новини
Нови правила за работното време и извънредния труд гласят депутатите

реклама Снимка Вихрогон Нови правила за формиране на работното време и заплащане на извънредния труд планират да приемат депутатите. Те разглеждат на първо четене промени в Кодекса на труда. Промените ще засегнат почти всички заети. Новите предложения предвиждат: Увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа; увеличаване на времето …

Новини
24 май вече е ден на „българската“, а не „славянската писменост“

реклама Изображение гугъл мапс Депутатите приеха на първо четене предложението на патриотите 24 май да бъде определен като Ден на българската писменост и култура и така да отпадне определението „славянска“. 73-ма депутати гласуваха „за“, 4 „против“ и 34 се въздържаха. Предложението мина с подкрепата на ГЕРБ, която дойде неочаквано в …