fbpx

Убиец, крадец, затворник… еколог: Миналото на Владимир Пелов

Владимир Пелов престъпва закона за първи път през 1997 година, когато убива мъж и жена в Пловдив, при опит за обир.

Следват 2 години, в които се укрива. Задържан е едва, когато краде полицейска кола и заплашва трима униформени с пистолет, затова получава 20 години зад решетките, но заради доброто си поведение в затвора излиза предсрочно, разказва Bulgaria ON AIR.

Докато е отпуск от затвора, кандидатства в Софийския университет, специалност Екология и е приет.

външна реклама

На свобода Пелов прекарва само година, след като обира златарско ателие в родния си Ботевград, където действа със съучастник. По време на бягството си от полицията, Владимир Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава.

Месеци наред се крие в Балкана над Ботевград, издава го майка му – от страх да не бъде убит. През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов застрелва двама мъже от ромски произход, но никога не е признавал, че е извършил това престъпление.

Твърди, че е невинен, затова бяга от централния софийски затвор на 2 април. В средата на май, докато се укрива от полицията, пише писмо до президента и омбудсмана, в което развива същата теза.

На 2 юни, след получен сигнал, че Пелов се укрива в изоставената сграда на старата болница в Ботевград, жандармерията провежда специализирана акция, но не го открива.

Дни по-късно Владимир Пелов намира смъртта си в Ботевград от ръката на един от най-добрите си приятели Марио Панчев-Големия, официално шампион по вдигане на тежести от лег, а неофициално – сутеньор.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …