Търсят 50 души за една от най-скъпоплатените професии в България със заплати над 8000 лева, но изискването е да сте…

Новини

Ръководство въздушно движение търси кандидати за работа. Едно от условията е те да са под 30 години.

Ръководителят на полети поема самолетите, които навлизат във въздушното ни пространство и има за задача безопасно да ги преведе и изведе от страната. И тъй като все повече самолети прелитат над България, все повече кадри се търсят, предава бТВ.

„До края на 2019 г. са ни необходими още петдесет нови ръководители на полети“, обяснява Георги Пеев, директор на РВД.

„Не е необходимо да си инженер или пилот. Тук работят и филолози, има и архитект“, посочва той.

Жан Бенов, който е учил за архитект, кандидатства и го взимат на работа. Той започва се с теоретично обучение, което има продължителност три-четири месеца, след което има обучение на тренажор, което е симулирано въздушно пространство. После преминава през обучение на работно място с инструктор, обяснява самият той.

От значение са английският, бързата реакция и готовността да носиш отговорност за тези двеста души пътници във всеки самолет.

На денонощие над България прелитат 3000 самолета. При осем часов работен ден, една трета или около хиляда от тези самолети, минават на смяна.

Нашите ръководители на полети са подбрани, обучени, тренирани по всички европейски правила, съответно условията, които имат, включително и заплащане, са съотносими със заплащане на европейските им колеги, посочва още Георги Пеев.

Това е една желана работа, която не всеки може да работи. Кандидатства се с английски и диплома за бакалавър.

/ПИК

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Аделина Радева: Новините на БНТ са най-добрите

„Медия с традициите на БНТ е създала не само маниер и стил, но доверие към новините. Това са най-добрите новини. Тук може да намери място тема, която трудно можеш да видиш другаде; която от търговска гледна точка не е толкова лъскава, по-кратка е като формат, но винаги намира място в …

Новини
Хороскоп за събота: Козирозите събират сили за голям успех, Телците решават да нарушат правилата

източник: lamqta Овен През този ден партньора или началника може да са в лошо настроение, поради което той (или тя) може и да не споделя Вашия оптимизъм и скептично да се отнасят към замислите Ви. Не е най-подходящото време за споделяне на нови предложения, да се изявявате пред широка аудитория, …

Новини
Откриха древни останки от аборигенска култура на дъното на Индийския океан край Австралия

Учени откриха за първи път следи от аборигенски селища на дъното на Индийския океан край северозападния бряг на Австралия. Те се оказали под вода след края на ледниковия период, пише VESTI.BG. Изследователите смятат, че би трябвало да бъдат открити още много подобни oбекти, пише CNN. Според проучване, публикувано в сп. PLOS ОNE, …