Търсят 50 души за една от най-скъпоплатените професии в България със заплати над 8000 лева, но изискването е да сте…

Новини

Ръководство въздушно движение търси кандидати за работа. Едно от условията е те да са под 30 години.

Ръководителят на полети поема самолетите, които навлизат във въздушното ни пространство и има за задача безопасно да ги преведе и изведе от страната. И тъй като все повече самолети прелитат над България, все повече кадри се търсят, предава бТВ.

„До края на 2019 г. са ни необходими още петдесет нови ръководители на полети“, обяснява Георги Пеев, директор на РВД.

„Не е необходимо да си инженер или пилот. Тук работят и филолози, има и архитект“, посочва той.

Жан Бенов, който е учил за архитект, кандидатства и го взимат на работа. Той започва се с теоретично обучение, което има продължителност три-четири месеца, след което има обучение на тренажор, което е симулирано въздушно пространство. После преминава през обучение на работно място с инструктор, обяснява самият той.

От значение са английският, бързата реакция и готовността да носиш отговорност за тези двеста души пътници във всеки самолет.

На денонощие над България прелитат 3000 самолета. При осем часов работен ден, една трета или около хиляда от тези самолети, минават на смяна.

Нашите ръководители на полети са подбрани, обучени, тренирани по всички европейски правила, съответно условията, които имат, включително и заплащане, са съотносими със заплащане на европейските им колеги, посочва още Георги Пеев.

Това е една желана работа, която не всеки може да работи. Кандидатства се с английски и диплома за бакалавър.

/ПИК

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Имен ден празнуват Снежа и Снежана

Днес е денят на Св. мъченци Тирс, Левкий, Филимон Днес е денят на Св. мъченци Тирс, Левкий, Филимон. Имен ден празнуват още всички с имената: Снежа, Снежана, Снежка, Снежи, Снежна, Снежанка. Светите мъченици Тирс, Левкий и Калиник били родени във Витинската област, но израснали в град Кесария. Те пострадали заради …

Новини
Oтпадат лимитите за профилактичните прегледи при личните лекари

Няма да има лимити за профилактичния преглед при личния лекар. Направленията на джипитата често не достигат, но лекари и Здравната каса се договориха да разделят пациентите, които идват само за профилактика от тези с конкретно оплакване и им се назначават допълнителни изследвания. Всеки здравноосигурен веднъж в годината има право на …

Новини
Главният държавен здравен инспектор: Европа е пред грип, у нас засега няма

Със сигурност в България вече има някаква циркулация на грипни вируси, но тя все още е много ниска. В отделните седмици ние изследваме от 20 до 120 проби от хора, които показват симптоми, подобни на грип. Засега не сме засичали положителна проба. В Европа обаче процентът на положителните тестове вече …