Глад за учители и готвачи, ето заплатите

Новини
3

Глад за учители, готвачи и сервитьори има в Пловдивско. Това става ясно от обявените свободни позиции в Агенцията по заетостта. Най-осезаемо недостигът на кадри се усеща при кухненския персонал, където работодателите търсят почти 300 служители. Справка в е-трудова Борса показва, че заплатите за готвачи в областта стигат до 1200 лв., а бизнесът предлага на бъдещите си служители срочен договор, пише Марица.

Глад за учители пък има както в начален, така и в прогимназиален етап. Предметите, по които училищата търсят нови попълнения в екипа си са музика, физическо, математика, история и технологии и предприемачество. Изискване за педагогът, който ще обучава децата по музика, е той да умее да свири на акордеон.

Впечатление прави още, че фирмите търсят все по-малко висшисти, за сметка на хора със средно образование. Обявени са десетки свободни позиции за монтажници, електромонтьори и общи работници. Бизнесът в Пловдив търси общо 1349 нови служители.

Междувременно проучване на Агенцията по заетостта на пазара на труда у нас показа, че през 2022 г. компаниите ще търсят да назначат 80 хиляди души със средно образование, предимно за производство на текстил, облекло, обувки. Две трети от родните фирми ще имат нужда от нов персонал още през тази година. Едва три на сто от предприятията пък имат намерение да съкращават хора.

loading...

Пловдивско да, но не и във Варненско. Във Варненско са курортите, глад за персонал.

Така ще бъде ,дори и по-лошо ,защото за 10г гелп прогони близо 3млн. млади хора с некадърното си ,,управление,, ! Затова – Президентска Република ,без партии и парламент и нещата ще започват да си идват по местата ! Друг изход – НЯМАМЕ !!!!!!!!!!!!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Президентът Радев е в добра спортна форма, тича 5 км за хора с увреждания

Снимка Калоян Методиен, фейсбук В събота в Южния парк във София се състоя благотворително бягане за хора с увреждания. В инициативата се включиха президентът Румен Радев и Калоян Методиев, който е началник на кабинета. Самият Методиев съобщи за участието им с публикация във Фейсбук, предаде Дарик. Инициативата 5kmrun се провежда …

Новини
Земеделец на 17 години стана хит в социалните мрежи, хората са възхитени

Едно от най-споделяните видеа в социалните мрежи през последните дни е на 17-годишно момче от Сандански. Иван Иванов сам развива своята овощна градина. Той разказва, че никога не се е притеснявал от своите връстници и с гордост говори за хобито си. Иван е твърдо решен да увеличава насажденията, съобщава „Нова …

Новини
Нов антирекорд: 250 евро квадрата за обзаведен апартамент в Слънчев бряг

Цените на ваканционните имоти по българското Черноморие продължават да падат.  Компания за недвижими имоти, работеща с клиенти от Русия и Украйна, предлага апартаменти в Слънчев бряг на цена от 8900 евро, пише „Блиц“. Жилището е с площ 32 кв. м, което означава, че цената на квадрат е 250 евро.   …