fbpx

Глад за учители и готвачи, ето заплатите

Глад за учители, готвачи и сервитьори има в Пловдивско. Това става ясно от обявените свободни позиции в Агенцията по заетостта. Най-осезаемо недостигът на кадри се усеща при кухненския персонал, където работодателите търсят почти 300 служители. Справка в е-трудова Борса показва, че заплатите за готвачи в областта стигат до 1200 лв., а бизнесът предлага на бъдещите си служители срочен договор, пише Марица.

Глад за учители пък има както в начален, така и в прогимназиален етап. Предметите, по които училищата търсят нови попълнения в екипа си са музика, физическо, математика, история и технологии и предприемачество. Изискване за педагогът, който ще обучава децата по музика, е той да умее да свири на акордеон.

Впечатление прави още, че фирмите търсят все по-малко висшисти, за сметка на хора със средно образование. Обявени са десетки свободни позиции за монтажници, електромонтьори и общи работници. Бизнесът в Пловдив търси общо 1349 нови служители.

Междувременно проучване на Агенцията по заетостта на пазара на труда у нас показа, че през 2022 г. компаниите ще търсят да назначат 80 хиляди души със средно образование, предимно за производство на текстил, облекло, обувки. Две трети от родните фирми ще имат нужда от нов персонал още през тази година. Едва три на сто от предприятията пък имат намерение да съкращават хора.

Пловдивско да, но не и във Варненско. Във Варненско са курортите, глад за персонал.

Така ще бъде ,дори и по-лошо ,защото за 10г гелп прогони близо 3млн. млади хора с некадърното си ,,управление,, ! Затова – Президентска Република ,без партии и парламент и нещата ще започват да си идват по местата ! Друг изход – НЯМАМЕ !!!!!!!!!!!!

Ето това е абсурд.Учители няма заплати ниски.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!