fbpx

Трябва ли да има допълнителни тестове за възрастните шофьори?

реклама

източник: Нова телевизия

Идеята възрастните шофьори да преминават по-често през обстойни физически и психологически тестове, за да имат право да шофират, разбуни духовете през последните седмици. Категорично не става въпрос за отнемане на шофьорски книжки, като темата е все още единствено на етап обсъждане. „Предложението е неофициално“, каза през седмицата председателят на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата Малина Крумова.

„На фона на това, че в България се твърди, че 95% от ПТП-тата са по вина на шофьорите, с което ние не сме съгласни, навсякъде в Европа статистиката е 60%, трябва да се предприемат мерки тези хора, които съответно създават предпоставките да бъдат подложени на някакво допълнително обучение или тестове”. Това коментира пред „Събуди се” по Нова телевизия Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

 

реклама

Според него обаче дали наистина статистиката у нас е такава, трябва да покаже анализ, който към момента не се прави. „Може би най-голямата отговорност на новата агенция е да се направи анализ за ПТП-тата и дали те са направено поради незнание или поради други причини”, посочи още той.

„Позицията на нашата асоциация е „за” със съответните условности. „За” сме, защото подкрепяме идеята като имаме предложение за корекция, което кореспондира със сегашното изискване на закона”, коментира Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилисти.

„И в сегашния закон пише, че когато водач извърши немаловажно престъпление, поради непознаване на правилата за движение, той трябва да бъде изпратен на проверовъчен изпит и когато го издържи, му се връща свидетелството за управление. Ако КАТ досега спазваше изискването на този член от закона, може би нямаше сега да говорим за необходимост от допълнително обучение”, коментира още той.

реклама
loading...

Чудят
Се
Откъде
Да
Измъкнат
Пари
И
На
Някой
Жена
Му
Се
Чука
С
По
Възрастен
И
Хоп
Отмъщение
За
Всиччки
Статистиките
Ги
Пишат
На
Масата
Пияни
Докога
Ще
Търпим
Разни
Боклуци
Бойко
Оправяи
Ги
И
Ти
СиП
Си
На
Вьзраст
Ако
Не
Време
Е
За
Голям
Проблем

КАТЕГОРИЧНО НЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ НАЙ-ОТГОВОРНИТЕ УЧАСТНИЦИ ПО ПЪТИЩАТА ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ И ОСТАВЕТЕ ХОРАТА НА МИРА ! ЯСНА ЛИ СЪМ ?

ТОГАВА ВСЕКИ ПОЛИТИК ДА МИНАВА ПСИХО ТЕСТ И ДА ВЗЕМА УДОСТОВЕРЕНИЕ ОТ ЛУДНИЦАТА ,ЧЕ НЕ Е ОСВИДЕТЕЛСТВАН ,ОСВЕН ТОВА И СВИДЕТЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ И ДОКУМЕНТ ОТ СЪДА ,ЧЕ И В МОМЕНТА НЕ Е СЛЕДСТВЕН !

АЗ ОТ 40г УПРАВЛЯВАМ МПС И НЯМАМ НИТО ЕДИН АКТ И НАРУШЕНИЕ И ЗАТОВА ИМАМ ЗЛАТЕН ТАЛОН ! И ЗА ,,НАГРАДА,, – ТЕСТ ! ВИЕ СТЕ ЛУДИТЕ ,НЕ НИЕ ! АМАН ОТ КУХИ ЛЕЙКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ !

Няма и статистика колко възрастни са причинили катастрофа? И колко млади?
Моля, не подценявайте опита !!!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Търси се спешно плазма във Варна за баща на две малки деца. Вече изгуби брат си и майка си

реклама „Моля – помогнете на адв. Пламен Велчев да опази втория си син! Не може да съществува толкова мъка ! Познавам и двамата му синове – единият, Герман – на 30 г загуби битката с вируса. Майка му Роси – също! Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Ковид-19, за Сава …

Новини
Фон дер Лайен: Първата Covid ваксинация в Европа е възможна до края на годината

реклама Снимка профил туитър Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и че ЕС вече е осигурил около два милиарда дози ваксини срещу коронавирус и че първите граждани от блока ще могат да бъдат ваксинирани преди края на декември. По-рано през деня обаче „Файненшъл таймс“ цитира свои …

Новини
С Ковид почина директорът на начално училище в Омуртаг

реклама Снимка pixabay Още един преподавател и директор на училище мина в статистиката на жертвите на коронавируса. Директорът на Второ начално училище “Васил Левски” в Омуртаг Татяна Петрова е починала от COVID – 19 Днес ще бъде погребението на 60-годишната жена, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка …