Сякаш домакинските и кухненски трикове, за които не се чували никога, нямат край. В старанието си да ви помогнем да бъдете факири в кухнята от jenata.blitz.bg многократно сме ви показвали най-различни хитринки.
И така – не всеки път имаме под ръка преса за чесън. А всички знаем, че ситно смленият чесън отделя много повече сокове и се готви най-добре в това си състояние.
Но, ако нямате преса, а не искате да се мъчите с ножа, то вземете рендето и една найлонова торбичка.
Всичко, което трябва да направите е да сложите торбичката върху рендето.

След това „разтрийте чесъна“ на тази страна на рендето.

Това е!

Сега просто махнете торбичката, изсипете чесъна в съда, в който ще ви върши работа и готово.

Друг плюс на този трик е, че така рендето практически не се цапа и не е необходимо да ги миете. jenata.blitz.bg
