Томислав Дончев: Всеки недоволен гражданин се мисли професор и изказва мнението си в интернет

Новини
5

Вицепремиерът призова кметовете да обръщат повече внимание на гражданите и да търсят тяхното мнение по ключови проекти.

С три основни препоръки се обърна вицепремиерът Томислав Дончев към общините в България. Той е гост на заключителната конференция на Националното сдружение на общините, която се провежда в Боровец.

По думите на Дончев е много важно кметовете да съобразяват проектите си не само с експертите, но и с обществото.

“Случва се да правим чудесни неща, хвалени от експерти, но това не е достатъчно, ако гражданите не разбират защо го правим. Всеки недоволен гражданин има самочувствие днес на професор по икономика и изказва мнението си в социалните мрежи, затова и мнението на обществото трябва да се търси“, каза Дончев пред БНТ.

Дончев изтъкна, че все още в страната не се мисли на регионално ниво, тоест проектите или не надхвърлят общините или са на ниво държава. Това е и една от причините за забавянето на икономическият растеж, по който България е на първи места в Европа, но все още има в пъти по нисък БВП от развитите страни.

Вицепремиерът изтъкна и липсващата жилищна политика на ниво общини, която в момента просто не съществува.

Дончев посъветва кметовете да се активизират, защото разполагаме с още една година, за да поискаме от Брюксел как да изглеждат следващите оперативни програми.

Специална презентация за европрограмите направи и кметът на Монтана – Златко Живков. Въпреки постигнатите успешни резултати, общините все още се сблъскват с проблеми – мудна администрация, проблеми с обществените поръчки и липса на цялостна държавна политика.

loading...

Томчо, глупавий, нали не мислиш, че всички пишещи са по-млади от тебе? Някой сме видяли и свалили доста правителства и дерибей преди вас. Но вие са напиняте да ги биете по гьонсуратлък и наглост. Дойде и вашия край, дебел.

ех томи,томи,колкото косми имаш по главата,точно толкова ти са и гънките в нея…….дерзай,по-умен няма да станеш…..

Не наричайте недоволните граждани професори за да не се окажем най умната държава в света.

АНОНИМЕН. Не се напъвай да критекуваш жилищната политика че я няма ами виж къде е вашата.Всички сте един дол дренки.От едно котило родени.По добре се махнете ако все още ви е останало частица достойнство.Само дразните народа.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Румъния може да се върне в надпреварата за завода на „Фолксваген“

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“ (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико. „Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. …

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …