fbpx

Томислав Дончев: Всеки недоволен гражданин се мисли професор и изказва мнението си в интернет

Вицепремиерът призова кметовете да обръщат повече внимание на гражданите и да търсят тяхното мнение по ключови проекти.

С три основни препоръки се обърна вицепремиерът Томислав Дончев към общините в България. Той е гост на заключителната конференция на Националното сдружение на общините, която се провежда в Боровец.

По думите на Дончев е много важно кметовете да съобразяват проектите си не само с експертите, но и с обществото.

“Случва се да правим чудесни неща, хвалени от експерти, но това не е достатъчно, ако гражданите не разбират защо го правим. Всеки недоволен гражданин има самочувствие днес на професор по икономика и изказва мнението си в социалните мрежи, затова и мнението на обществото трябва да се търси“, каза Дончев пред БНТ.

Дончев изтъкна, че все още в страната не се мисли на регионално ниво, тоест проектите или не надхвърлят общините или са на ниво държава. Това е и една от причините за забавянето на икономическият растеж, по който България е на първи места в Европа, но все още има в пъти по нисък БВП от развитите страни.

Вицепремиерът изтъкна и липсващата жилищна политика на ниво общини, която в момента просто не съществува.

Дончев посъветва кметовете да се активизират, защото разполагаме с още една година, за да поискаме от Брюксел как да изглеждат следващите оперативни програми.

Специална презентация за европрограмите направи и кметът на Монтана – Златко Живков. Въпреки постигнатите успешни резултати, общините все още се сблъскват с проблеми – мудна администрация, проблеми с обществените поръчки и липса на цялостна държавна политика.

Томчо, глупавий, нали не мислиш, че всички пишещи са по-млади от тебе? Някой сме видяли и свалили доста правителства и дерибей преди вас. Но вие са напиняте да ги биете по гьонсуратлък и наглост. Дойде и вашия край, дебел.

ех томи,томи,колкото косми имаш по главата,точно толкова ти са и гънките в нея…….дерзай,по-умен няма да станеш…..

Не наричайте недоволните граждани професори за да не се окажем най умната държава в света.

АНОНИМЕН. Не се напъвай да критекуваш жилищната политика че я няма ами виж къде е вашата.Всички сте един дол дренки.От едно котило родени.По добре се махнете ако все още ви е останало частица достойнство.Само дразните народа.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!