Току що в ефира. Хваналият преди години Пелов разкри грешката на полицията в издирването му

реклама

Николай Николов, бивш началник на ОДМВР София, разкри току що, че полицията е трябвало да проведе по-мащабно издирване на избягалия затворник Владимир Пелов, за да го залови. Николов напомни в „Тази Сутрин” по БТВ, че неотдавна е разкрил къде може да се крие Пелов. Интересно е, че преди години именно Николов е заловил Владимир Пелов и го е вкарал в затвора. Според Николов системата на МВР е била разбита през 2008 и 2013 г. при Миков и Орешарски, когато се е провела масова чистка сред ръководството на структури в МВР.

„Сега има едно недоверие между самите служители в системата. Това беше страшна политическа чистка. Факт е, че когато БСП дойдат на власт винаги следва голяма чистка, и ето ги резултатите“, каза Николов.

Ето какво заяви още Николай Николов по БТВ:

„Полицията е била на крачка, на една ръка от неговато залавяне, но са нямали шанс, който е нужен в такива моменти.

Предположих, че в района на Стара планина около Ботевград ще се укрие Пелов, тъй като там има огромни възможности за укриване на престъпници и рецидивисти. Там има 33 000 вили, запустели и изоставени, които създават благоприятна възможност за убежище.

Трябвало е по-мащабно да се подходи в издирването. Ние преди години обикаляхме този път денонощно, използвахме и камерите на Гранична полиция. Тогава Пелов  беше задържан и влезе в затвора.

Той беше опасен човек, хората се притесняват от него. Страхът е основния двигател, за да му помагат през тези два месеца, след като избяга от затвора.

Причината за престрелката в Ботевград, при която бе убит Пелов? Явно Пелов и Марио Панчев са имали взаимоотношения. Ако действително Панче е бил свидетел срещу Пелов, който е жесток и отмъстителен човек, това е една от причините Панчев да бъде търсен, за да бъде ликвидиран.

Трябва ли да има оставки на полицията в Ботевград? Нека да си направят анализа в МВР, те ще вземат най-адекватни мерки. Дали ще има оставки или наказания, това е от компетенцията на МВР. Искам да прпизова медиите и обществото, нека бъдем по-снизходителни къч МВР, ние непрекъснато ги хулим и търсим пропуските им, а когато на нас ни се случи нещо, първо отиваме в МВР за помощ.”

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мария Игнатова призна за връзката си с Нойзи в „Папараци ново 20“: Той е голямата ми любов

реклама Снимка ФБ Снощи в ефира на БТВ бе излъчен първият епизод от шоуто „Папараци ново 20“. Продуцентите смениха водещата през този сезон, като в стола на Венета Райкова седна Мария Игнатова. Голяма доза притеснение излъчваше водещата, но гостуването на шефът й Андрей Арнаудов поразчупи обстановката. Мария Игнатова започна ударно …

Новини
Сега: Испания не казва разпитван ли е Борисов за къщата в Барселона

реклама Снимка ФБ В Испания разследването ”Барселонагейт” продължава. Полицията отказва подробности, като се позовава на следствената тайна. Тъй като производството е висящо, испанските власти не отговориха и дали са разпитали на място Борисов, или дали са пратили въпроси, които да му бъдат зададени тук. Това става ясно от отговорите на …

Новини
Офнюз: Вируси, пренасяни от комарите, могат да причинят инсулт

реклама Снимка pixabay Комбинация от два вируса, пренасяни от комари, може да бъде смъртоносна, причинявайки инсулт. Това установи ново изследване, публикувано в The Lancet Neurology. Учени от Университета в Ливърпул изследват връзката между неврологично заболяване и инфекция с вирусите на зика и чикунгуня. Тези вируси, които циркулират най-вече в тропиците, …