fbpx

Това са автомобилите с най-нисък разход на гориво (снимки)

Като се има предвид, че цената на бензина и дизеловото гориво непрекъснато се увеличава, за много собственици на автомобили проблемът с разхода на гориво е доста актуален. Експерти са съставили нов рейтинг на колите с най-малка консумация на гориво.

Веднага трябва да се уточни, че рейтингът се състои само от автомобили с двигатели с вътрешно горене. В него няма хибриди и електрически автомобили, което е съвсем логично.

Най-малката консумация на гориво се оказва, че е на хечбека Opel Corsa E с 1.3 литров бензинов двигател с мощност от 75 к.с., който се произвежда от 2014 г. насам. Той консумира само 3.4 литра гориво на 100 км.

На второ място е компактният BMW 120 d с 1.5 литров дизелов двигател с мощност от 190 к.с. Той консумира 3,8 литра гориво на 100 км.

Сред лидерите е и френският Peugeot 208 с 1.0 литров бензинов двигател. Агрегатът не само има нисък разход на гориво, но и отговаря на екологичния стандарт Евро-5.

Японски градски автомобил Toyota Aygo второ поколение също е в челото на тази класация. Той е оборудван е с трицилиндров алуминиев 1.0 л двигател 1KR-FE. Разходът на гориво в комбиниран цикъл – 4.6 литра на 100 км.

В класацията са включени и Smart ForTwo, DS4, Opel Adam. /auto.blitz.bg

Пьлни льжи,разходьт е най- мальк при хибридите,малолитражките,спьнатите двигатели и чак тогава идват гореописаните…

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!