Това ли е причината за заканата на Борисов за голяма чистка в структурите на ГЕРБ в Добрич и Плевен (данни)

Новини
2

Снимка МС

И в двата областни града побеждава БСП, а в единия партията на премиера за малко да отиде на трето място

Преди броени минути премиерът Бойко Борисов направи изненадващо изказване пред журналисти в Брюксел, в което коментира евровота и оставката на Корнелия Нинова. Министър-председателят изтъкна, че предстои чистка в редиците на ГЕРБ, като изтъкна, че в Добрич и Плевен ще „чисти всичко до корен“, пише „Блиц“.

Борисов не даде повече подробности за намеренията си, но конкретните данни от ЦИК за представянето на ГЕРБ в Добрич и Плевен на изборите са достатъчно красноречиви. По официални данни на ЦИК, при обработени 100% СИК протоколи, БСП води с 25,90%, следвана от ГЕРБ с 22,79% и ДПС с 22,00%. Тук прави впечатление инфарктната разлика с по-малко от 1% във вота между ГЕРБ и ДПС.

Само няколкостотин гласа делят двете партии – ГЕРБ имат 10 433, а ДПС – 10 070. Припомняме, че именно от структурите на ГЕРБ в Добрич гръмна скандала „Суджукгейт“. Главната роля в него бе вече бившия депутат от ГЕРБ – Живко Мартинов. Твърди се, че Мартинов е налагал натиск върху МВР, прокуратурата и други институции в областта, а търговец на месо е бил изнудван да даде 4 тона суджук.

Обяснението за това било, че са за премиера Бойко Борисов. Разследването доказа, че до премиера Борисов не достигнал нито килограм от суджука, а Мартинов впоследствие подаде оставката си като депутат. Към момента срещу Мартинов се води досъдебно производство за изнудване и ако бъде признат за виновен може да получи от 5 до 15 години затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева, както и конфискация на имущество.

Другата област, в която Борисов смята изцяло да смени стратегията, е Плевен. Там, по официални данни на ЦИК, БСП води с 30,52%, докато ПП ГЕРБ е получила 26,88% от гласовете.

loading...

Но аз. Се питам кой е Борисов та да. Ни кара да гласуваме за него той не. Никой и не трябва да се меща в общотото мнение.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„България днес“: Слави Трифонов е бесен на екипа си за забранените символи, че не са проверили

Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП „Няма такава държава“. Отказът си Софийски градски съд мотивира с чл. 5 от Закона за политическите партии. Символът на партията на Дългия изобразява длан с цветовете на …

Новини
Посрещаме 2020-а с 12 официални неработни дни

С изпращането на старата година, от която остават едва 21 дни, много хора започват да се интересуват как ще почиват през следващата календарна година. Традиционно 2020 г. няма да остане без празници, а за това свидетелства големият набор от почивки, които ще има през следващите 365 дни. През високосната 2020-а …

Новини
Омбудсманът: Проектът „Бонус-Малус“ ощетява гражданите

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов с искане да се предвиди допълнително време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища, относно концепцията за системата „Бонус-малус“. Наредбата за определяне на размера на застраховката …