Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Новини

pochivka.blitz.bg

Знаете ли къде се намира най-старият хотел в света, който все още работи и привлича клиенти от цял свят? В Япония.

Собствениците на „Нишияма Онсен Кейункан“ успяват да го задържат през всичките тези години, а той е построен през 705-та година! И то, при положение, че хотелът дори не е построен на популярно за туристите място, нито пък в столицата.

Това действително е най-старият, работещ хотел в света и като такъм през 2011 година бе вписан и официално в книгата на рекордите Гинес.

Хотелът е открит о тпредприемчивия яхонец Фудзивара Махито, който според древно, семейно предание бил личен помощник на императора.

Голямата си известност този уникален хотел придобива заради термалните си води. Той е разположен в префектурата Яманаси на остров Хонсю и от момента на основаването му повече от 1300 години цялата гореща вода се стича в хотела непосредствено от местните лечебни извори. Древните японци ценили спа-процедурите не по-малко от съвременните им любители.

Самите извори представляват горещи извори, в които водата е нагрята от камъни, японците ги наричат още „огнените сърца на планетата“.

В древни времена воините идвали на такива термални източници да си починат след битки и да благодарят на боговете си за това, че са успели да оцелеят в боя, а също и да облекчат здравословното си състояние след нараняванията.

Затова и тези извори, които са наричани още и онсени са тясно свързани с японската история и религия. Именно в тези местни, лековити извори се крие и основната причина този хотел да оцелее във времето толкова много години.

Отоплението в него работи със същите тези горещи извори, а от крановете тече лечебна, природна вода.

В хотела през годините са отсядали дори известни императори и самураи. За тези 13 века сградата е била ремонтирана десетки пъти, понякога дори построявана отново, но хотелът е продължавал да съществува./pochivka.blitz.bg.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Румъния може да се върне в надпреварата за завода на „Фолксваген“

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“ (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико. „Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. …

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …