fbpx

Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

pochivka.blitz.bg

Знаете ли къде се намира най-старият хотел в света, който все още работи и привлича клиенти от цял свят? В Япония.

Собствениците на „Нишияма Онсен Кейункан“ успяват да го задържат през всичките тези години, а той е построен през 705-та година! И то, при положение, че хотелът дори не е построен на популярно за туристите място, нито пък в столицата.

Това действително е най-старият, работещ хотел в света и като такъм през 2011 година бе вписан и официално в книгата на рекордите Гинес.

Хотелът е открит о тпредприемчивия яхонец Фудзивара Махито, който според древно, семейно предание бил личен помощник на императора.

Голямата си известност този уникален хотел придобива заради термалните си води. Той е разположен в префектурата Яманаси на остров Хонсю и от момента на основаването му повече от 1300 години цялата гореща вода се стича в хотела непосредствено от местните лечебни извори. Древните японци ценили спа-процедурите не по-малко от съвременните им любители.

Самите извори представляват горещи извори, в които водата е нагрята от камъни, японците ги наричат още „огнените сърца на планетата“.

В древни времена воините идвали на такива термални източници да си починат след битки и да благодарят на боговете си за това, че са успели да оцелеят в боя, а също и да облекчат здравословното си състояние след нараняванията.

Затова и тези извори, които са наричани още и онсени са тясно свързани с японската история и религия. Именно в тези местни, лековити извори се крие и основната причина този хотел да оцелее във времето толкова много години.

Отоплението в него работи със същите тези горещи извори, а от крановете тече лечебна, природна вода.

В хотела през годините са отсядали дори известни императори и самураи. За тези 13 века сградата е била ремонтирана десетки пъти, понякога дори построявана отново, но хотелът е продължавал да съществува./pochivka.blitz.bg.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!