Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Новини

pochivka.blitz.bg

Знаете ли къде се намира най-старият хотел в света, който все още работи и привлича клиенти от цял свят? В Япония.

Собствениците на „Нишияма Онсен Кейункан“ успяват да го задържат през всичките тези години, а той е построен през 705-та година! И то, при положение, че хотелът дори не е построен на популярно за туристите място, нито пък в столицата.

Това действително е най-старият, работещ хотел в света и като такъм през 2011 година бе вписан и официално в книгата на рекордите Гинес.

Хотелът е открит о тпредприемчивия яхонец Фудзивара Махито, който според древно, семейно предание бил личен помощник на императора.

Голямата си известност този уникален хотел придобива заради термалните си води. Той е разположен в префектурата Яманаси на остров Хонсю и от момента на основаването му повече от 1300 години цялата гореща вода се стича в хотела непосредствено от местните лечебни извори. Древните японци ценили спа-процедурите не по-малко от съвременните им любители.

Самите извори представляват горещи извори, в които водата е нагрята от камъни, японците ги наричат още „огнените сърца на планетата“.

В древни времена воините идвали на такива термални източници да си починат след битки и да благодарят на боговете си за това, че са успели да оцелеят в боя, а също и да облекчат здравословното си състояние след нараняванията.

Затова и тези извори, които са наричани още и онсени са тясно свързани с японската история и религия. Именно в тези местни, лековити извори се крие и основната причина този хотел да оцелее във времето толкова много години.

Отоплението в него работи със същите тези горещи извори, а от крановете тече лечебна, природна вода.

В хотела през годините са отсядали дори известни императори и самураи. За тези 13 века сградата е била ремонтирана десетки пъти, понякога дори построявана отново, но хотелът е продължавал да съществува./pochivka.blitz.bg.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Наско Сираков е новият собственик на Левски

Сагата с акциите на ПФК „Левски“ , която продължи почти един месец, приключи. Новият собственик на сините вече е четвъртият в света от САЩ’94 Наско Сираков. Припомняме ви, че Васил Божков обяви на 30 май, че ще му прехвърли акциите на отбора. Че Сираков е новият мажоритарен собственик на клуба …

Новини
Борисов: Поклон пред саможертвата на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Поклон пред саможертвата на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България! Мирът, човешките права и разбирателството се отстояват всеки ден с дела. Нека бъдем горди с нашите предци и да следваме европейския път, който ни посочиха! Това написа в профила си във фейсбук Борисов, по повод 144 години …

Новини
Захариева: Около 15 юни се очаква пълно възстановяване на пътуванията в ЕС

Около 15 юни се очаква пълно възстановяване на придвижването в Европейския съюз, това съобщи пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. „От 2-3 седмици започна плавното възстановяване на придвижването. Първо със съседни държави, после с държави със сходна ситуация. Надявам се на следващ етап, това се очаква след 15 …