Това е най-голямото хранилище на тайни в света и още никой не е разгадал мистериите му

реклама

pochivka.blitz.bg

Най-голямото хранилище на тайни на света е секретният архив на Ватикана. Това е огромна библиотека, чиято обща площ е 85 километра! Историята на този секретен архив датира още от четвърти век.

И да, в общата библиотека на Ватикана може да попадне всеки, който поиска. Тя е отворена за туристи, а цената за посещението й е 16 евро. Но в засекретените архиви могат да попаднат само просветените.

Затвореното хранилище е отделено от общата библиотека още през 1610 година. Създадено е от папа Павел V. Тази уникална колекция от исторически документи е успяла да оцелее от средновековието до наши дни.

Там могат да бъдат открити писма на известни художници и музиканти като Бернини, Моцарт и Микеланджело.

Има и невероятно интересни документи за съдебни дела, свързани с борбата над тогавашните инакомислещи като Галилео Галилей. Има дори 30-метров свитък от съдебния процес на Тамплиерите.

В засекретената колекция е събрана и окултна литература, нещо повече – от 85-те км книги 5 от тях са именно на окултна тематика.

Ватикана потвърждава официално наличието на този секретен архив и отворя достъпа до него само до ограничен брой посетители. Сред тях са учени, историци и теолози. На официалния сайт на библиотеката може да бъде открит списък на документите, които ще ви трябват, ако искате да посетите точно този засекретен архив./pochivka.blitz.bg.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Сега“: Приключи разследването на катастрофата с Милен Цветков

реклама снимка: Фейсбук/Милен Цветков Рaзcлeдвaнeтo зa кaтacтрoфaтa, при кoятo прeз aприл зaгинa журнaлиcтът Милeн Цвeткoв, e приключилo. Тoвa съобщава вecтник „Ceгa“, позовавайки се на aдвoкaт Мeнкo Мeнкoв, кoйтo прeдcтaвлявa близкитe нa Цвeткoв. Прeз cлeдвaщaтa ceдмицa ce oчaквa дa зaпoчнe прeдявявaнeтo нa мaтeриaлитe oт рaзcлeдвaнeтo. Cлeд тoвa би трябвaлo прoкурaтурaтa дa …

Новини
МВР за детето в Якоруда: Намерихме го в гората на 13 км от дома му, родителите не дават никаква информация

реклама Изчезналият 2-годишен Мехмед от Якоруда е намерен сам в гората, близо до съседното село. Това е на 13 км от дома му. Тепърва всички детайли по случая ще се изясняват. Това съобщиха местните органи на реда, пише eurocom.bg.   „Здравословното му състояние по първоначални данни е добро. Живо и …

Новини
LifeOnline: Софи Маринова пак ще пее в „Капките“

реклама Снимка ФБ Макар и до старта на „Като две капки вода 9“ да има поне половин година, вече текат преговори с участниците. В ход е и цялостен план за шоуто, което забавлява младо и старо пред екрана по три месеца през пролетта. Първият сигурен участник е Софи Маринова, научи …