fbpx

Тези растения ще ви помогнат срещу стреса и ще почистят въздуха

idei.bg

Декорацията може да бъде полезна и функционална

От HuffPost посочват няколко красиви стайни растения, които не изискват специфични грижи, помагат за пречистване на дома ви от токсините, нещо много важно, особено в големия и мръсен град и ще внесат атмосфера.

Изберете някое от тях и създайте една по  – спокойна и дзен обстановка.

Алое

Освен че гелът на растението има редица лечебни свойства, то ще помогне за почистване на въздуха в стаята, най – вече от веществата, съдържащи се.

Каучуков фикус

Те са идеални за всеки, който не обича да полага особени грижи за растенията, издържат на светлина и по – хладен климат.

Лилия

Красивата лилия помага за намаляване нивата на токсините в дома. Тя издържа на сянка и на по  – ниски температури.

Змийско растение

То не се нуждае от много вода или светлина, за да оцелее, затова е решение за някой ъгъл или по – тъмен кът. През нощта то отделя кислород и води до елиминиране на вредните токсини.

Бамбукова палма

Бамбуковата палма е избрана от НАСА за растението, което е най – добър избор за почистване на въздуха, най – вече, защото помага за елиминиране на бензена и трихлоретилена. Тя трябва да бъде добре полята и издържа на недиректна слънчева светлина.

Филодендрон

Той е популярен избор за вътрешното пространство и помага за пречистване на въздуха от ксилол. Нуждае се от умерено поливане и малко слънчева светлина.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!