Тези растения ще ви помогнат срещу стреса и ще почистят въздуха

Новини

idei.bg

Декорацията може да бъде полезна и функционална

От HuffPost посочват няколко красиви стайни растения, които не изискват специфични грижи, помагат за пречистване на дома ви от токсините, нещо много важно, особено в големия и мръсен град и ще внесат атмосфера.

Изберете някое от тях и създайте една по  – спокойна и дзен обстановка.

Алое

Освен че гелът на растението има редица лечебни свойства, то ще помогне за почистване на въздуха в стаята, най – вече от веществата, съдържащи се.

Каучуков фикус

Те са идеални за всеки, който не обича да полага особени грижи за растенията, издържат на светлина и по – хладен климат.

Лилия

Красивата лилия помага за намаляване нивата на токсините в дома. Тя издържа на сянка и на по  – ниски температури.

Змийско растение

То не се нуждае от много вода или светлина, за да оцелее, затова е решение за някой ъгъл или по – тъмен кът. През нощта то отделя кислород и води до елиминиране на вредните токсини.

Бамбукова палма

Бамбуковата палма е избрана от НАСА за растението, което е най – добър избор за почистване на въздуха, най – вече, защото помага за елиминиране на бензена и трихлоретилена. Тя трябва да бъде добре полята и издържа на недиректна слънчева светлина.

Филодендрон

Той е популярен избор за вътрешното пространство и помага за пречистване на въздуха от ксилол. Нуждае се от умерено поливане и малко слънчева светлина.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Френски замък от 13 век посреща своите 27 000 собственици

Старинен замък в Югозападна Франция получи коледна премяна, а неговите 27 000 собственици са поканени за празниците. Замъкът събира своите спасители и горди собственици за Коледа. Преди две години организацията за реставрация на културни паметници – „Дартанян“, започва необичайна инициатива и обявява за продан рушащия се френски замък от 13 …

Новини
„Meteo Balkans“: Новата седмица ще донесе застудяване и валежи от сняг

Новата седмица ще ни донесе застудяване и вероятно валежи от сняг, прогнозира „Meteo Balkans“. Нови валежи от дъжд и възможни снеговалежи очакваме към 11-13 декември 2019 г. По-значителни ще са валежите над Гърция, Македония и Южна България, очакваните количества за период от 24 часа ще са между 40-60 л/в.м. Над 1300 …

Новини
Гърция дава по 700 евро на бедни и безработни

Гърция отпуска еднократна помощ от 700 евро за безработни и хора с ниски доходи. Социалната мярка важи и за чужденците, включително за българите, които отговарят на условията и живеят в страната поне 10 години, предава БНР. По 700 евро еднократна помощ получават социално слабите семейства в Гърция, информират от финансовото …