Тези растения ще ви помогнат срещу стреса и ще почистят въздуха

Новини

idei.bg

Декорацията може да бъде полезна и функционална

От HuffPost посочват няколко красиви стайни растения, които не изискват специфични грижи, помагат за пречистване на дома ви от токсините, нещо много важно, особено в големия и мръсен град и ще внесат атмосфера.

Изберете някое от тях и създайте една по  – спокойна и дзен обстановка.

Алое

Освен че гелът на растението има редица лечебни свойства, то ще помогне за почистване на въздуха в стаята, най – вече от веществата, съдържащи се.

Каучуков фикус

Те са идеални за всеки, който не обича да полага особени грижи за растенията, издържат на светлина и по – хладен климат.

Лилия

Красивата лилия помага за намаляване нивата на токсините в дома. Тя издържа на сянка и на по  – ниски температури.

Змийско растение

То не се нуждае от много вода или светлина, за да оцелее, затова е решение за някой ъгъл или по – тъмен кът. През нощта то отделя кислород и води до елиминиране на вредните токсини.

Бамбукова палма

Бамбуковата палма е избрана от НАСА за растението, което е най – добър избор за почистване на въздуха, най – вече, защото помага за елиминиране на бензена и трихлоретилена. Тя трябва да бъде добре полята и издържа на недиректна слънчева светлина.

Филодендрон

Той е популярен избор за вътрешното пространство и помага за пречистване на въздуха от ксилол. Нуждае се от умерено поливане и малко слънчева светлина.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Девите да се готвят за решителни действия, Водолеите във вихъра на любовта

lamqta.com Овен Пред Вас ще се открият такова невероятно количество възможности, че ако не се възползвате поне от една от тях, по късно много ще съжалявате. Вашите сегашни постъпки ще се отразят на онова, което ще стане утре. Затова подготвяйте бъдещето, заемайки максимално активна позиция. В този момент въплъщаването на …

Новини
Борисов: Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета

Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо… Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в „София Тех парк“, където присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър, пише Дневник. Премиерът очевидно имаше …

Новини
Доц. Иво Инджов: Размяната на есемеси не е самоцелна, ескалира напрежението

„Иван Гешев успя да се позиционира като трети връх на триъгълника преди епидемията от коронавируса да приспи политическия живот. Сега нещата се връщат на мястото си и се наблюдават интензивни престрелки в този триъгълник. Прави впечатление, че на мушката е президентът Румен Радев“. Това коментира пред БНР политологът доц. Иво …