fbpx

Тежки въпроси на варненци за ремонта на Шишковата: Докога ще продължи, защо по този начин и кой е отговорен? (снимки)

реклама

Снимки: Наталия Вучкова, Валери Станков, Фейсбук

Все по-гневни стават реакциите на варнеци по отношение на реконструкцията на района около Шишковата градинка в центъра на Варна. Това историческо за града място вече месеци наред е разкопано, а следящите отблизо работата на обекта са все по-стъписани от това, което се получава на практика.

Вече не са един и два постовете и снимките на ядосани варненци в социалната мрежа Фейсбук. Ето една от публикациите.

“Не виждам общо между проекта, който обяви, че ще изпълни община Варна, и това, което се случва в района на Д-р Шишковата градинка. Темповете и организацията на работата няма да коментирам – не’ам нерви.
Изненадващо се оказва, че ул. “Михаил Колони” става еднопосочна в частта си към Морската градина. Това означава, че вече без възможност за паркиране стават живеещите и на “Колони”, не само на “Свети Климент” и самата Шишкова…. Синя зона? Моля?! Общината знае ли колко семейства живят там?
Да, и ако питаш работници около училище “Свети Климент Охридски” кога приключват, казват “около 24 май”. Колегите им от другата страна на градинката са на друго мнение: “… до 2-3 месеца”. Ще трябва да се учим да летим. Няма жал към варненци…“, това коментира във Фейсбук варненката Наталия Вучкова.

Ще припомним и мнението отпреди няколко седмици, вече публикувано от „Петел“, което се отнася за същия ремонт.

Варненският поет Валери Станков се ядоса от очевидна грешка в поставянето на настилката и написа в социалната мрежа:

реклама

„Стотици варненци се дивят на поредната строителна изцепка – под мъдрото ръководство на трима строителни инженери нареждачи на тротоарни павета дадоха такъв уникален наклон на тротоара пред магазин „Оптика“ в блок № 16 на ул. „Михаил Колони“, че при първия пролетен дъжд основите на блока ще подгизнат във вода, а мазите ще се напълнят.

На моя въпрос дали това може да бъде поправено, например – с изсипване на още пясък за основа на паветата, техническият ръководител на обекта ми отговори:

– Е, ти ся кво искаш? Да го разваляме ли? Нямам намерение да плащам два пъти за тази работа?

На стената на блока ясно се вижда черната ивица, останала от предишния тротоар. А денивелацията е повече от очебийна – цели 20 сантиметра под нивото на предишния тротоар“.

Поне пет пъти е пренареждана настилката в участъка, който свързва ул. „Михаил Колони“ с централната пешеходна зона, разказват очевидци. В изпълнението на тази част от реконструкцията пък е зает един-единствен работник, който вече всички в района познават. Неговото име е Милен, разказва жител една от старите сгради в сърцето на Варна.

„Работи без почивен ден. Цялата улица реди сам. Жена му му подава паветата и седи до него. Дават му по 8 лева на квадрат. На 1 май даже работи“, разказа очевидец на все по-странното изпълнение на този иначе амбициозен проект.

На практика никой от живеещите в района варненци не харесва това, което се случва. Още по-ядосани са гражданите и от неяснотата за края работата.

Всичко е базирано само на слухове – според едни обектът ще е готов до началото на същинското лято, други обаче казват, че строителните работи ще продължат до септември.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …