fbpx

Тежки въпроси на варненци за ремонта на Шишковата: Докога ще продължи, защо по този начин и кой е отговорен? (снимки)

Снимки: Наталия Вучкова, Валери Станков, Фейсбук

Все по-гневни стават реакциите на варнеци по отношение на реконструкцията на района около Шишковата градинка в центъра на Варна. Това историческо за града място вече месеци наред е разкопано, а следящите отблизо работата на обекта са все по-стъписани от това, което се получава на практика.

Вече не са един и два постовете и снимките на ядосани варненци в социалната мрежа Фейсбук. Ето една от публикациите.

“Не виждам общо между проекта, който обяви, че ще изпълни община Варна, и това, което се случва в района на Д-р Шишковата градинка. Темповете и организацията на работата няма да коментирам – не’ам нерви.
Изненадващо се оказва, че ул. “Михаил Колони” става еднопосочна в частта си към Морската градина. Това означава, че вече без възможност за паркиране стават живеещите и на “Колони”, не само на “Свети Климент” и самата Шишкова…. Синя зона? Моля?! Общината знае ли колко семейства живят там?
Да, и ако питаш работници около училище “Свети Климент Охридски” кога приключват, казват “около 24 май”. Колегите им от другата страна на градинката са на друго мнение: “… до 2-3 месеца”. Ще трябва да се учим да летим. Няма жал към варненци…“, това коментира във Фейсбук варненката Наталия Вучкова.

Ще припомним и мнението отпреди няколко седмици, вече публикувано от „Петел“, което се отнася за същия ремонт.

Варненският поет Валери Станков се ядоса от очевидна грешка в поставянето на настилката и написа в социалната мрежа:

„Стотици варненци се дивят на поредната строителна изцепка – под мъдрото ръководство на трима строителни инженери нареждачи на тротоарни павета дадоха такъв уникален наклон на тротоара пред магазин „Оптика“ в блок № 16 на ул. „Михаил Колони“, че при първия пролетен дъжд основите на блока ще подгизнат във вода, а мазите ще се напълнят.

На моя въпрос дали това може да бъде поправено, например – с изсипване на още пясък за основа на паветата, техническият ръководител на обекта ми отговори:

– Е, ти ся кво искаш? Да го разваляме ли? Нямам намерение да плащам два пъти за тази работа?

На стената на блока ясно се вижда черната ивица, останала от предишния тротоар. А денивелацията е повече от очебийна – цели 20 сантиметра под нивото на предишния тротоар“.

Поне пет пъти е пренареждана настилката в участъка, който свързва ул. „Михаил Колони“ с централната пешеходна зона, разказват очевидци. В изпълнението на тази част от реконструкцията пък е зает един-единствен работник, който вече всички в района познават. Неговото име е Милен, разказва жител една от старите сгради в сърцето на Варна.

„Работи без почивен ден. Цялата улица реди сам. Жена му му подава паветата и седи до него. Дават му по 8 лева на квадрат. На 1 май даже работи“, разказа очевидец на все по-странното изпълнение на този иначе амбициозен проект.

На практика никой от живеещите в района варненци не харесва това, което се случва. Още по-ядосани са гражданите и от неяснотата за края работата.

Всичко е базирано само на слухове – според едни обектът ще е готов до началото на същинското лято, други обаче казват, че строителните работи ще продължат до септември.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!