Там някой се движи. На Венера откриха 18 живи същества (снимки)

Новини
2

Учени от Руската академия на науките решили да проучат кадрите от съветските апарати

Всичко това го твърди и казва не кой да е, а самата Руска академия на науките. И като доказателство показва цяла галерия от фотографии, на които може да се види, че там някои неща движат. Неща, които приличат например на скорпион, после на мече. Тези изображенията са получени от повърхността на Венера още през 70-те и 80-те години на миналия век, но е минало време, докато бъдат разгледани и изследвани за всички незабележими детайли. На 22 октомври 1975 г. спускаемият апарат „Венера-9“ каца на един от най-големите вулканични масиви в цялата Слънчева система – в района на Бета, пише „Блиц“.

Две минути по-късно идва историческият момент – първото излъчване от повърхността на друга планета. Връзката с устройството продължава 53 минути, а три дни по-късно Венера-10 каца в същия район и предава 65 минути. През 1982 г. СССР пуска още два апарата: Венера-13 и Венера-14.

Също така един след друг с интервал от пет дни. Те изпращат панорамни изображения от района на Феби. Учени от Руската академия на науките решили да проучат кадрите и официално показаха плодовете на упоритата си работа – обявиха цял списък от „хипотетични“ живи същества, запечатани от съветските апарати. Те са общо 18, нека да разгледаме някои от най-интересните.

Скорпион

Заснет от „Венера-13“. Той се появява само на няколко снимки, които се правят на всеки 13 минути. Това означава, че го е нямало, изведнъж се е появил и е изчезнал. Дължината му е 15-17 сантиметра. Според учените, при кацането на апарата съществото е било покрито с почва и е излязло за час и половина.

И пропълзяло. Скептиците смятат, че може би това е просто парче скала, донесено от вятъра. Силата на вятъра, обаче, е метър в секунда.

Мече

Вижда се на панорамата от „Венера-9“. Отличава се с доста „меки“ контури, повърхността изглежда пухкава, опира се на „крайниците“, подобни на лапи. Височината е само около 30 сантиметра.

Вляво зад него има две „бразди“ като следи.

Нечия кръв?

Можете да видите от лявата страна, където е обозначено със звездичката, че има някаква различна тъмна следа. Няма нищо подобно на нито една друга панорама. И завършва с нещо заоблено с остър черен „нос“. Хипотеза – нещо е било наранено от апарата.

Бухал

Сниман отново от „Венера-9“. Заоблен, неравен и покрит с петна предмет, от който нещо като опашка стърчи. Размерът му е около половин метър.

Назъбен предмет

Отново „Венера-9“, дълго нещо с назъбени ръбове, с дължина от тридесет метра. В научния доклад се казва, че може да е и птица, която размахва крилата си. Все пак в такава плътна атмосфера летенето е много удобно. Въпросът е как някой може да оцелее там? Отговорът на този въпрос е алтернативната биохимия. Това означава, че учените смятат, че може да има същества, които не дишат кислород, а например азот.

Щом на снимка се движи нещо , значи има нещо гнило в мозъка на виждащия движението

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От 50 до над 5000 лв. за пост на БГ инфлуенсър в социалните мрежи

От минимум 50 до над 5000 лв. – в тези граници върви тарифата, на която инфлуенсърите в България котират всяка своя публикация в Инстаграм, пише „Монитор“. Да продадеш влиянието си в социалните мрежи, е сравнително нова професия у нас, като по-масово към нея се обръщат едва през последните две години. …

Новини
Мария Илиева показа перфектна форма от Маями

Мaрия Илиeвa зaрaдвa фeнoвeтe cи c гoрeщo фoтo, нa кoeтo пoзирa пo изрязaн бaнcки, прeдaвa HоtАrеnа. Пocлeдoвaтeлитe ѝ вeднaгa oтбeлязaхa, чe пeвицaтa e cвaлилa излишнитe килoгрaми cлeд рaждaнeтo и изглeждa в пeрфeктнa физичecкa фoрмa, пише Факти. В мoмeнтa звeздaтa e нa пoчивкa в Мaями и уcпявa дa cи пoчинe и …

Новини
Честото ставане до тоалетна през нощта е знак за…

Aкo ви измъчвaт чecти пoзиви зa уринирaнe пocрeд нoщ, нe caмo, чe e aдcки нeприятнo, нo и мoжe дa бъдe знaк зa някои зaбoлявaния. Oкoлo eдин нa вceки тримa възрacтни нaд 30 гoдини кaзвaт, чe трябвa дa cтaнaт пocрeд нoщ, зa дa пишкaт и тoзи брoй ce увeличaвa дo двe …