fbpx

Такава промяна в столичния КАТ никой не е очаквал! Шофьорите се хванаха за главата от това, което е станало там

реклама

Снимка Блиц

Опашките и напрежението пред каналите на КАТ намаляха след удължаването на работния ден с 1 час, коментираха очевидци и допълват, че вече не е необходимо да се взима отпуск при регистрация на автомобил, съобщава „Труд“.

„Приятно съм изненадан – минах през каналите за регистрация с автомобила, сложиха му номера и си получих талоните за около час и половина, без да чакам по опашки. Освен това хората бяха приветливи, навсякъде има цветя, а в помещенията – климатици“, разказа купувач на току-що докаран от чужбина автомобил. Преди около 10 г. той пак е бил по същия повод пред пункта на КАТ – София. Тогава чакал от сутринта до 16:00 часа следобед. „Тогава си бяха взел отпуска, за да си регистрирам колата, спомням си, че тогава тук нямаше даже и една тоалетна“, добави столичанинът.

Над 2500 души и 1200 коли минават всеки ден през КАТ-София, като потокът постоянно се увеличава. За да стопят опашките, пътните полицаи са въвели удължено работно време от 7:30 часа сутринта.

реклама

Пускането в двора пред каналите започва към 7:00 ч и така изчезват автоколоните по улица „Лъчезар Станчев“. Обмисля се и въвеждането на две смени на работа, но това ще бъде възможно, ако се назначат допълнително още 20 служители. Вече има такова искане до МВР и то не е нелогично, тъй като всеки ден от пункта директно в държавния бюджет влизат над 100 000 лв. от такси за регистрация на автомобили, смяна на талони и книжки на шофьорите, както и от глоби на нарушители.

От КАТ са благодарни на Столична община, че са отпуснати средства за ремонт и разширение на тротоара края пункта, поставено е ново улично осветление и се възстановява градинката с фонтан откъм входа за техническите прегледи.

След спечелени обществени поръчки, фирми вече са оборудвали пункта с безжичен интернет, нови климатици, нова система от 70 камери за видеонаблюдение, генератор за ток, който да се включва при авария, за да не спират компютрите на КАТ.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
FFP2 маските вече са задължителни за хората над 14 години в Австрия

реклама Снимка Емаг.бг Отсега нататък трябва да се носят по-филтриращи маски, които блокират 94 процента от аерозолите в автобуси, трамваи, влакове и в метрото. Мярката се прилага също в супермаркетите и в обекти за предоставяне на услуги, като автосервизи и лекарски кабинети. Заради новите по-заразни варианти на коронавируса е необходимо …

Новини
Как аюрведа помага при респираторни заболявания

реклама Заболяванията на респираторната система са често срещани през зимата. Когато става дума за обикновените болести като настинка и грип, които винаги са ни досаждали, в Индия местните са намерили решението още в дълбока древност. Познанието идва от вечните трактати на тяхната медицинската традиция, наречена аюрведа. Аюрведа лекува най-вече с …

Новини
Покорете пазара с уникални и практични столчета за хранене

реклама Ако сте избрали детски артикули за своята търговска дейност, вие не просто продавате стоки, а изпълнявате и своеобразни социални функции. Често с продуктите, които предлагате, вие помагате на родителите да избегнат стреса в различни ситуации, а храненето е една от тях. Това се отнася за столчетата за хранене на …