Тази рецепта е откритието на сезона – вкусна и леко пикантна лютеница от тиквички
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
източник: „За Жената“
Ако никога досега не сте опитвали лютеница с тиквички , сега е моментът! Тази вкусотия ще се хареса на всички любители на лютеницата, лютивката и другите подобни видове зимнина. Леко сладкият вкус, съчетан с пикантността на чесъна ѝ придава неповторим аромат.
Ето как се прави лютеница с тиквички и чесън :
Продукти:
На 2 кг тиквички:
чушки – 1 кг
чесън – 15 скилидки
доматено пюре – 400 гр.
черен пипер – 5-6 зърна
захар – 2/3 чаша
дафинов лист – 5-6 броя
9% оцет – 1/2 чаша
растително масло – 1/2 чаша
сол – 1 супена лъжица
Приготвяне:
Обелете тиквичките и почистете от семената, нарежете ги на кубчета.
Чушките нарежете на ивици.
Смесете тиквичките и чушките в тенджера, добавете сол, захар, растително масло, доматено пюре и налейте 1-2 чаши вода.
Сварете сместа в продължение на 40 минути.
В края на готвенето добавете нарязан чесън, черен пипер, дафинов лист и залейте с оцет.
Насипете горещата лютеница в стерилизирани буркани и затегнете добре капаците.
Ако не ви харесва едрата консистенция, може да пасирате лютеницата, преди да я затворите в буркани.
Няма коментари