Сътрудник на BMW откраднал пари, за да си купи Ford Mustang

реклама

automedia.investor.bg

Счетоводителка от Кънектикът отмъкнала 1,1 млн. долара за 3 години
Главната счетоводителка на дилърския център на BMW в град Дариън (щата Кънектикът) отмъкнала над 1,1 млн. долара, с които водила луксозен начин на живот и си купила автомобил на друга марка. Дамата е задържана и ще остане зад решетките, съобщава Automotive News.

Ванеса Винс-Смол успявала успешно да прикрива следите си за доста дълъг период от време – от октомври 2014 до юни 2017 г. Дамата получава прилична заплата – 150 000 долара годишно и имала право да използва корпоративен автомобил BMW, но това явно и се е сторило малко. За близо 3 години тя извършила 65 неотчетени електронни превода от сметка на компанията към лична смерка и така отмъкнала 904 659 долара.

Освен това, счетоводителката издала 28 фалшиви чека на обща стойност 297 778 долара, като с тях е платила личните си разходи. Освен това Ванеса си написала 31 452 долара като компенсация за разходи по кредитната си карта. С парите жената си купувала модерни дрехи и техника, направила си е пластични операции и е ходила на почивка в Австралия, Мексико, Хавай и Ямайка. Освен това е ремонтирала и дома си.

Най-нелепото в цялата история обаче е, че вместо да кара служебното си BMW, 50-годишната счетоводителка си купила чисто нов Ford Mustang. В същото време компанията трупала загуби и освобождавала персонал, за да не фалира. Винс-Смол обаче уверявала шефовете си, че кризата е временна и съвсем скоро нещата ще се оправят.

В крайна сметка аферистката била спипана, като окръжният съд в Ню Хейвън се е произнесъл с присъдата – 30 месеца в затвора. Това е доста леко наказание, тъй като по някои точки на обвинението може да бъдат дадени 20 години зад решетките. Още повече, че по време на разследването се оказало, че Ванеса има подобни прегрешения и в миналото си, докато е работила за дилър на Honda. Тогава обаче нейните работодатели предпочели да я уволнят и да не се занимават със съд.

Адвокатът на Винс-Смол е настоявал за условна присъда, като твърдял, че жената не е закоравял престъпник, а човек с емоционални и психически проблеми, които са я накарали да извърши престъпленията. Съдията обаче е бил категоричен, че Ванеса трябва да изтърпи цялото си наказание.

Снимка: Automotive News

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Адвокат Хаджигенов: Ще ни арестуват, образували са дело за държавна измяна

реклама Снимка ФБ Eдин oт oргaнизaтoритe нa мaщaбнитe прoтecти cрeщу cтaтуквoтo и члeн нa „Oтрoвнoтo триo“ – aдвoкaт Никoлaй Хaджигeнoв, прeдупрeди oбщecтвeнocттa в coциaлнaтa мрeжa Fасеbооk, чe cрeщу нeгo и cъмишлeницитe му e oбрaзувaнo ceкрeтнo дeлo зa измянa и имa вeрoятнocт тe дa бъдaт aрecтувaни, съобщава „Факти„. Eтo кaквo нaпиca …

Новини
1
Фрог нюз: Бойко Борисов подава оставка на 4-ти октомври

реклама Снимка ФБ Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка на 4 октомври, ден преди да се проведе дискусията за България в Европарламента. Тя е планирана за 5-ти и там Борисов, главният прокурор Иван Гешев и някои министри трябва да дадат отговори на 29-те въпроса, които бяха зададени от Брюксел. Оставката …

Новини
Най-мощната магнитна буря за годината се вихри над България

реклама Снимка pixabay Най-мощната за годината магнитна буря ще се вихри днес и утре над България. Тя започна сутринта и ще продължи до 30 септември. Това събитие ще се окаже много силно за мнозина със здравословни проблеми. В този период много хора, предимно възрастни, които се влияят от времето, изпитват …