Стъклото се пукна и по съвет на баба го натрих с чесън, не е за вярване какво стана

Новини

Чесънът е повече от уникално растение. Той се използва в кулинарията, традиционната медицина и дори в козметологията. Със сигурност обаче не подозирате, че с негова помощ могат да се разрешат и куп битови проблеми. 

Когато баба ми каза, че с чесън мога да поправя пукнато стъкло в дневната, бях много изненадана. Но се вслушах в думите й и не сбърках!

Невинаги имаме възможност веднага да сменим пукнатото стъкло на прозореца или на секцията. С помощта на чесъна обаче можем да направим пукнатината по-незабележима и да предотвратим по-нататъшното й уголемяване.

За целта е нужно само да разрежем скилидката по дължина и да натриете пукнатината. Всичко трябва да стане много внимателно и да избягваме прекомерен натиск. След обработката остатъка от сока, който е пуснал чесънът, се отстранява с хартиена кърпа.

Разбира се, този начин няма да възстанови структурата на стъклото, но ще ви даде време, докато го смените с ново. Този трик работи при малки пукнатини.

Каква е тайната ли? Със сигурност домакините, които използват чесън при приготвянето на ястията си, са забелязали, че след това кожата на ръцете им е покрита с лошо миришещ лепкав слой.

Растението съдържа висока концентрация на фруктан. Именно този полимер на фруктозата, който е едно своеобразно лепило, определя лепкавостта на чесъна и помага при ремонта на стъклото. /jenata.blitz.bg 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Моите песни от 1996 година са актуални и днес

„Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова вкарва поправка в Закона за БНБ. Вкарва я чрез любимия герберски похват – преходни и заключителни разпоредби. Пояснявам: Чрез преходни и заключителни разпоредби по някой закон …

Новини
Еколог: Няма да има комари през лятото, ако не завали сняг, за да могат да се размножат

Ако през зимата не вали сняг, през лятото реколтата ще е слаба и няма да има комари и други насекоми, важни за хранителната верига, съобщи „Лента“. Предупреждението отправи Кимо Сааринен, директор на института на Южна Карелия по алергии и околна среда, предава БТА. Комарите се размножават в среда, образувана от …

Новини
Прилики и разлики между настинка и грип – сравнителна таблица

Грип, остра респираторна вирусна инфекция и настинка. Какво общо имат тези понятия и как да ги различаваме правилно? Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства, пише nauka.offnews.bg. …