Страхувате се да летите? Не е трудно да се справите, просто направете тези четири стъпки

източник: pochivka.blitz.bg

Мнозина от нас имат голям страх от летене. Въпреки че самолетните катастрофи се случват много рядко, за тях се съобщава веднага по целия свят, а снимките с отломки от самолети и покрити тела лесно завладяват въображението и изскачат в ума ни, точно когато трябва да се отправим на пътуване.

По данни на Световната здравна организация, пътуването с кола е 100 пъти по-смъртоносно от това със самолет. И въпреки тези цифри знаем, че авиофобията няма да изчезне просто така. Затова имаме няколко съвета, които вярваме, че ще ви бъдат полезни.

Подгответе се

Преди полет изпробвайте няколко техники за успокоение – спокойствието е ключът. Имайте предвид, че вашите страхове не са реални. Шансовете да се случи злополука са минимални, а медитацията или друг метод за постигане на спокойствие ще ви помогне да се освободите от мрачните мисли.

Не гледайте и не четете новини

Благодарение на интернет всекидневно четем голям брой лоши новини. Когато има авиокатастрофа следват много свързани с нея новини и понякога имате чувството, че и вие сте част от нея. Когато ви предстои полет, няколко дни преди това се стремете да не гледате или четете новини на подобна тематика.

Отпуснете се

Когато се подготвяте за полет си осигурете достатъчно на брой забавления, които ще ангажират вниманието ви. За начало една интересна книга може да ви помогне да се отпуснете и да пренесе мислите ви на друго място. Можете също да си вземете слушалки, да си пуснете любимата музика, да затворите очи и да си представите, че сте на друго място, което смятате за сигурно.

Дишайте

Една от основните техники за постигане на покой е контролираното дишане. Ако имате пристъпи на паника, контролираното дишане ще ви помогне да ги избегнете.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
4
Цветанов: Борисов търси авариен изход, ГЕРБ е катастрофа на организационно ниво

кадър TV+ Партията, която ще изградим ще бъде на самите членове и симпатизанти на „Републиканци за България“. Това, което ще заложа в устава е да няма възможност председателят да има повече от два мандата, защото са напълно достатъчни за един председател да изгради един сериозен екип и да може да …

Новини
Проучване на БАН: Българинът напуска работа или заради ниска заплата, или заради лош началник

снимка: Pixabay Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване на трудовия пазар, извършено от Българската търговско-промишлена палата и Института по философия и социология на БАН. Текучеството на работна сила е най-голямо при ниско квалифицирания труд в сектори като: „Преработващата промишленост, …

Новини
Чествания за героичната Шипченска епопея няма да има тази година. Причината – Covid-19

снимка: Pixabay Националното честване на 143-та годишнина от Шипченската епопея се отменя заради епидемичната обстановка, предаде БНР. Решението беше взето от организаторите на националните тържества и по препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на Covid-19 в област Габрово. Тържествата по традиция се провеждат в дните от 21 до …