Статуята на свободата – такава, каквато не сте я виждали

Новини

profit.bg

На снимките виждате това, което ще се случи, когато се разтопи полярният лед и нивото на световния океан се повиши.

Е, не наистина. Това е просто продължение на шега, която започва преди 40 години.

През 1978 г. студентска партия на име Pail and Shovel печели изборите в Университета на Уисконсин.

По време на кампанията си тя дава абсурдни обещания, включващи инсталирането на ескалатори на Bascom Hill, боядисване на бордюрите във флуоресцентни цветове, така че пияните студенти да могат да се прибират от баровете и други.

Никое от тях, разбира се, не е изпълнено. Освен едно – да донесат статуята на свободата в Уисконсин.

През зимата 1979 г. Pail and Shovel издигат гигантска реплика на главата и факлата на Статуята на свободата върху замръзналата повърхност на езерото Мендота в град Мадисън, създавайки илюзията, че тя се издига от дъното на езерото.

Партийните лидери Леон Варджиан и Джим Малън харчат 4 000 долара за структурата от стиропор, която се превръща в хит, но изгаря в рамките на първата година.

Следващата година – 1980 г., е инсталирана огнеупорна версия, както и на следващата година. Държавните органи искат обаче структурата да бъде премахната от леда. Тя продължава да се появява на езерото до 2010 г.

Тази година Wisconsin Union я връща обратно в езерото Мендота, продължавайки традицията, която започва преди 40 години. Този път конструкцията е направена от надуваема пластмаса.

Тя изисква по-малко място за съхранение, в сравнение с версията от стиропор, и може да се надуе и инсталира по-бързо. Длъжностните лица се надяват да я върнат следващата година отново в езерото.

Въпреки че много студенти се забавляват с Pail and Shovel, някои от тях са разгневени от злоупотребата със студентски такси и те не са преизбрани за трети мандат.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как отслабват японките? Ето един уникален метод (и не изисква много време и усилия)

В Япония има затлъстели хора, като по цял свят. Например състезателите по сумо, пенсионери, хора с определени болести и т.н. Но като цяло, това е нация от слаби хора, като не говорим само за младите, но и по-възрастните и особено децата, пише zdrave.to.  Ако сравните японците например с американците, тогава ще видите, че те се …

Новини
Сигнал на родител: Такива закуски ли заслужават децата ни в училище?!

Родител изпрати до информационния сайт Petel.bg сигнал за това каква закуска получават децата ни в училище. Ето какво пише тя: „Здравейте, не зная колко пари общината отпуска на ден за безплатни закуски, но може ли такова нещо? Този сандвич е подигравка с децата! Такива закуски ли заслужават децата ни в …

Новини
Стига вече зима, нека идва март! Ето какво да очаква всяка зодия през първия месец на пролетта

източник: Dama.bg Какво ни очаква през месец март? Дали звездите са ни подготвили много изненади, незабравими пътешествия или пък ще бъде по-добре да заложим на кариерно развитие? Овен Не е изключено да се скарате с някой приятел или да имате изясняване на отношенията с човек от близкото ви обкръжение през месеца. …

Inline
Inline