fbpx

Станислав Станилов към ДПС: Все още сме стопани на тази земя, тук трябва да става каквото кажем ние, българският народ (видео)

„Българският етнически модел не е измислен от г-н Доган, нито от ДПС, нито от други хора“, коментира Станислав Станилов от „Обединени патриоти“ в отговор на декларация на ДПС срещу смяната на имена на местности в Старозагорско, пише новини.бг.

„Българският етнически модел беше създаден от българския народ след Освобождението и, ако това не е вярно, в България няма да има турци, а то има и то твърде много“, каза Станилов. След тези думи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала и вътре настана смут.

Станилов посочи, че има запазен един документ на нацисткия комисар в България, който е отговарял за изселването на евреите, и там е написано ясно – „българите не разбират нашите идеи в България, те не могат да приемат, че могат да изгонят някого само заради религията му, заради езика му, заради културата му“. По думите му поради тази причина нацистите са отстъпили и сме спасили евреите – благодарение на българския етнически модел.

външна реклама

Колегите от ДПС като искат заедност, нека тя да бъде по българския закон, призова патриотът. „Това е българска земя, ние сме българска нация и при нас има диаспори на различни етноси. За да живеем мирно, трябва да живеем по българския закон. Като говорим за демокрация, което значи народовластие, нека да се подчиним на това, което иска мнозинството от тази нация“, посочи той.

Станилов отбеляза, че смяната на имената на местности е по желание на мнозинството от общинските съветници в Стара Загора. Ние все още сме стопани на тази земя и тук трябва да става каквото кажем ние, българският народ, който управлява по демократичен начин българската държава, добави той.

Когато през 14-15 век османските турци завладяха с огън и меч Югоизточна Европа какви бяха топонимите и хидронимите в тези държави – те бяха гръцки, сръбски и български. Как станаха турски и сега не бива да бъдат сменяни, попита Станилов. Тук става дума за исторически процес, който не може да бъде отменен, сменен, надживян с обикновени лозунги, с обикновена философия, с обикновени аргументи, коментира той.

Йордан Цонев от ДПС го репликира, че правото на мнозинството на който и да е общински съвет да приема такива актове може да породи ответна реакция. Давате ли си сметка, че през тези 20 години има отказ от реваншизъм от една истински патриотична част от българското население, попита той.

Много добре си давам сметка за всичко, коментира Станислав Станилов. В общините, където турците имат мнозинство в общинския съвет, нищо не е сменено, посочи той и даде пример със селото, в което е израснал, където всичко било на турски език.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БТВ
БТВ „утрепаха“ зрителите си с поета на Слави

кадри bTV БТВ изненада зрителите си с доста скучно за зрителите интервю с бившия депутат от ИТН и дългогодишен сценарист на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. В коментарите някои зрителите го определиха като „най-безсмисленото интервю, което е излъчвано в българския телевизионен ефир напоследък“. външна реклама В предаването „Лице в лице“ той …

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!