fbpx

Станислав Станилов към ДПС: Все още сме стопани на тази земя, тук трябва да става каквото кажем ние, българският народ (видео)

„Българският етнически модел не е измислен от г-н Доган, нито от ДПС, нито от други хора“, коментира Станислав Станилов от „Обединени патриоти“ в отговор на декларация на ДПС срещу смяната на имена на местности в Старозагорско, пише новини.бг.

„Българският етнически модел беше създаден от българския народ след Освобождението и, ако това не е вярно, в България няма да има турци, а то има и то твърде много“, каза Станилов. След тези думи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала и вътре настана смут.

Станилов посочи, че има запазен един документ на нацисткия комисар в България, който е отговарял за изселването на евреите, и там е написано ясно – „българите не разбират нашите идеи в България, те не могат да приемат, че могат да изгонят някого само заради религията му, заради езика му, заради културата му“. По думите му поради тази причина нацистите са отстъпили и сме спасили евреите – благодарение на българския етнически модел.

външна реклама

Колегите от ДПС като искат заедност, нека тя да бъде по българския закон, призова патриотът. „Това е българска земя, ние сме българска нация и при нас има диаспори на различни етноси. За да живеем мирно, трябва да живеем по българския закон. Като говорим за демокрация, което значи народовластие, нека да се подчиним на това, което иска мнозинството от тази нация“, посочи той.

Станилов отбеляза, че смяната на имената на местности е по желание на мнозинството от общинските съветници в Стара Загора. Ние все още сме стопани на тази земя и тук трябва да става каквото кажем ние, българският народ, който управлява по демократичен начин българската държава, добави той.

Когато през 14-15 век османските турци завладяха с огън и меч Югоизточна Европа какви бяха топонимите и хидронимите в тези държави – те бяха гръцки, сръбски и български. Как станаха турски и сега не бива да бъдат сменяни, попита Станилов. Тук става дума за исторически процес, който не може да бъде отменен, сменен, надживян с обикновени лозунги, с обикновена философия, с обикновени аргументи, коментира той.

Йордан Цонев от ДПС го репликира, че правото на мнозинството на който и да е общински съвет да приема такива актове може да породи ответна реакция. Давате ли си сметка, че през тези 20 години има отказ от реваншизъм от една истински патриотична част от българското население, попита той.

Много добре си давам сметка за всичко, коментира Станислав Станилов. В общините, където турците имат мнозинство в общинския съвет, нищо не е сменено, посочи той и даде пример със селото, в което е израснал, където всичко било на турски език.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя е първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …