„Стандарт“: Заплаха ли е Слави за Бойко

Новини
4

Хвърля ли се Слави Трифонов в политиката и ще бъде ли заплаха за Бойко Борисов, ако го направи. Това е въпросът, който залагат в следизборните си прогнози социолозите, откакто на Гергьовден Дългия сам сложи край на ефира си в бТВ и започна отброяване до последното си предаване на 31 юли, пише Стандарт.

Първоначалните залози – че Трифонов ще играе още на евроизборите, бързо отпаднаха. Въпреки че след кастинга за млади таланти в политиката, Дългия можеше да подреди отлична евролиста със завидни СВ-та. Ако го беше направил, Радан никога нямаше да помирише Брюксел. Освен това мнозина вярваха, че след апартаментгейт ГЕРБ няма да се изправи, БСП ще получи служебна победа и парламентарните избори ще изпреварят местните. Те отдавна са мечта на шоумена.

Пасуването на Слави на 26 май, стабилната победа на Борисов и отлагането на предсрочния вот за депутати завъртя нова интрига. Трифонов ще се пробва на кметските избори. Като трамплин за следващите парламентарни.

На жълтите павета се говори, че именно използвайки банката кадри от млади юпита, шоуменът ще се пробва да влезе в градовете, залагайки на харизмата, която има и еуфорията по време на концертите му у нас и в чужбина. Няма да се кандидатира лично, но ще застане с името си зад кандидат-кметове.

Възможно ли е?

Самият Борисов доказа, че това е успешен път към властта. Той тръгна от местните избори като игра на едро – направо за София. И успя. То по онова време столицата бе разклатена. Днес вече е голяма лъжица за първи опит в политиката. И е твърде рисковано, защото ако в този скок Дългия не успее, слага завинаги край на амбициите си за политическа кариера. Още повече, че Трифонов има два изборни провала – подкрепата за Меглена Кунева на президентските избори, а преди това – на непозната девойка като мажоритарен кандидат-депутат. Днес дори името й се губи някъде из изборните анали.

Много по-лесно изглежда Слави да насочи усилията си в страната. Едва ли обаче ще си набележи малки градчета. В тях всички са роднини. Хората гласуват за братовчеда, приятеля, бизнесмена…Колкото и да харесват Слави едва ли ще пуснат бюлетина за непознато младо юпи, а не за някого, когато познават от години.

Затова и най-логично изглежда Трифонов да атакува 5-6 сравнително големи града, в които старите партииса разклатени. Като проблемните за ГЕРБ Плевен и Добрич. Или отделни места в Северозапада, където по условия Шоуто има стабилен електорат. В Плевенско той ще у дома си. А в Добрич дори може вече пращят емисари да го молят да ги спаси от червения пробив на 26 май.

Кметските избори обаче са много специфични. В тях действат местни правила, местни коалиции. Зависят от връзки между хората, а не толкова от субординация по партийната верига. Ясно е, че ако играе за парламента, Слави си е съставил отбор. Листата от нови млади, прясно доставени от Лондон и Мюнхен, прелива. На градско ниво обаче Трифонов ще трябва да се състезава с партийни структури, с апаратни игри. И за да ги бие ще е принуден да се опре на бизнес коалиции. И правилният въпрос е готов ли е да се занимава с този бизнес, който най-много громи от екрана – партийния.

Харесвам хората,които правят всичко отговорно и със сърцето си!
Господин Трифонов е един от тях!
Целеустремен,последователен и постоянен!
Контактува само със стойностни хора,държи на думата си и за това има и толкова много поддръжници!
Сигурна съм,че ТОЙ ще се справи,каквото и да е решил да прави за в бъдеще!
Ще го подкрепя и аз!

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
На кръгово в насрещното! Варненец изуми всички с поведението си на пътя (снимки)

Шофьор във Варна предизвика стресова ситуация на станалото прословуто „наклонено“ кръгово на новия булевард в морския град. Той подкара колата си в насрещната посока на движението и със сигурност изненада останалите водачи. „Тежък случай…“, така го определи Тодор Янчев участник в групата „Виждам те КАТ Варна“ във Фейсбук. Той успя …

Новини
Табела в столично заведение: Масата е към кафето. Ако не си клиент, а само да поседнеш…

Всяка маса в заведението означава пари, а клиентите са ходещи банкноти. Затова и никой трезвомислещ собственик няма да позволи на когото и да било да поседне просто така. Така някои заведения въвеждат такса „стол“. Подобна оферта или по-скоро любезна форма на предупреждение се появи в социалните мрежи. Във Facebook групата …

Новини
Президентството със забележка към медиите: Радев не „атакува“ проекти, а закони, които са против Конституцията

Със сезирането на Конституционния съд за някои от измененията в Закона за държавната собственост президентът Румен Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, пише „Блиц“. Това конституционно установено правомощие на президента не може да бъде оправдание за бездействието на …

Inline
Inline