fbpx

Срутища затвориха пътища в Смолянско, две села са без ток

Снимка фейсбук

Паднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя тази сутрин в Смолянско, съобщиха слушатели на Дарик.

Непроходими са били пътните артерии Влахово-Тикале, както и Рудозем-Смилян. Първият път бе правен в спешен порядък, за да е обходен на Смолян-Средногорци, който стои затворен от месеци заради свлачище, а Рудозем-Смилян е в експлоатация от повече от година, но по трасето постоянно има проблеми и свлачищни процеси.

На пътя Тикале-Влахово има образувана сериозна колона от автомобили. От Областно пътно управление потвърдиха за постъпили сигнали при тях за проблеми във въпросните участъци, като уточниха, че в момента екипи на пътноподдържащите фирми пътуват към оказаните места и за заемат с разрешаването на проблема.

Оранжев код за дъжд в почти цялата странаИма сигнали и за свличане на земна маса на изхода на Смолян в посока Смилян.

Според областният управител на Смолян Недялко Славов, пътя Влахово – Тикале към 08:30 ч. вече е бил разчистен и движението се осъществява нормално.

„Спокойна е въпреки валежите, повишаване на водните нива има навсякъде, но е далеч под критичните стойности. Става въпрос за реките Арда край Рудозем и Черна в Смолян. Нивото на водата в язовир „Пловдивци“ е 3,50 м под преливник, в Златоград също е над 3 м. В големите язовири и там ситуацията е идентична, има достатъчно свободни обеми. Проблемите са паднали камъни по пътищата и то в основни направления. Имаше проблем с обходния път над Тикале, но е разчистено. Към Чокманово и Смилян има пропадания,“ коментира областният управител Недялко Славов.

Кога се завръща хубавото време?Без ток в Смолянско са селата Киселчово и Кремене, заради паднал стълб в района на Затворническото общежитие над Смолян. Проблемите са заради непрестанните валежи от дъжд в региона. Доста от улиците в Смолян също са наводнени, като най-тежка е ситуацията на околовръстния път и стръмните улици в областният град.

Според Недялко Славов, до час проблемните участъци по пътните артерии в областта ще бъдат разчистени.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!