Срутища затвориха пътища в Смолянско, две села са без ток

Новини

Снимка фейсбук

Паднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя тази сутрин в Смолянско, съобщиха слушатели на Дарик.

Непроходими са били пътните артерии Влахово-Тикале, както и Рудозем-Смилян. Първият път бе правен в спешен порядък, за да е обходен на Смолян-Средногорци, който стои затворен от месеци заради свлачище, а Рудозем-Смилян е в експлоатация от повече от година, но по трасето постоянно има проблеми и свлачищни процеси.

На пътя Тикале-Влахово има образувана сериозна колона от автомобили. От Областно пътно управление потвърдиха за постъпили сигнали при тях за проблеми във въпросните участъци, като уточниха, че в момента екипи на пътноподдържащите фирми пътуват към оказаните места и за заемат с разрешаването на проблема.

Оранжев код за дъжд в почти цялата странаИма сигнали и за свличане на земна маса на изхода на Смолян в посока Смилян.

Според областният управител на Смолян Недялко Славов, пътя Влахово – Тикале към 08:30 ч. вече е бил разчистен и движението се осъществява нормално.

„Спокойна е въпреки валежите, повишаване на водните нива има навсякъде, но е далеч под критичните стойности. Става въпрос за реките Арда край Рудозем и Черна в Смолян. Нивото на водата в язовир „Пловдивци“ е 3,50 м под преливник, в Златоград също е над 3 м. В големите язовири и там ситуацията е идентична, има достатъчно свободни обеми. Проблемите са паднали камъни по пътищата и то в основни направления. Имаше проблем с обходния път над Тикале, но е разчистено. Към Чокманово и Смилян има пропадания,“ коментира областният управител Недялко Славов.

Кога се завръща хубавото време?Без ток в Смолянско са селата Киселчово и Кремене, заради паднал стълб в района на Затворническото общежитие над Смолян. Проблемите са заради непрестанните валежи от дъжд в региона. Доста от улиците в Смолян също са наводнени, като най-тежка е ситуацията на околовръстния път и стръмните улици в областният град.

Според Недялко Славов, до час проблемните участъци по пътните артерии в областта ще бъдат разчистени.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Български производител: Електрическите велосипеди са транспорта на бъдещето

Хората преоткриха велосипеда като начин на придвижване, заяви в интервю за БГНЕС изпълнителният директор на Drag Драгомир Кузов. Като ръководител на една от големите фирми, произвеждащи велосипеди, той е изключително радостен от факта, че България вече заема едно от водещите места по направата на колела. „Две са причините – традиционната …

Новини
„Уикенд“: Държавата ще отпусне 400 000 лева на Къци Вапцаров

Повелителят на Колелото на късмета Къци Вапцаров извади късмет и ще дебютира като режисьор с подкрепата на държавата. Той ще застане зад камерата на предстоящия пълнометражен филм „Добри родители“, на който е и сценарист. Къци мина през ситото на Националната художествената комисия за игрално кино към Националния филмов център (НФЦ). …

Новини
Данни за метали като желязо и титан на Луната поставят наново въпроса за произхода ѝ

Радарни данни от лунни кратери разкриха, че лунната кора е по-богата на метали като желязо и титан от земната, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Това поражда съмнения относно най-разпространената теория за образуването на естествения ни спътник – след удар на планета колкото Марс в ранната Земя. Ако Луната …