fbpx

Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите

реклама

Тунелите на „Витиня” и „Ечемишка” ще останат частично затворени и в летните месеци, съобщи регионалният министър Николай Нанков.

Ремонтите по автомагистрала „Тракия” ще бъдат преустановени през лятото, но не и тези по „Хемус”, тъй като част от тях са неотложни. Общо около 500 километра второкласни и третокласни пътища ще се ремонтират и през летните месеци, но по думите на Нанков трафикът в този период по тях не е толкова висок. През уикендите и празничните дни отново ще бъде ограничено и движението на тежкотоварни камиони, допълва Дарик.

Министър Нанков: „Започваме от автомагистралите, където ще има ремонтни дейности: автомагистрала „Хемус“ в участъка от София до Ябланица, ще започне от 34-ти км, тунелната тръба на Витиня, минава през 36-и км, това е мостовото съоръжение на Коренишки дол, ще минем и през тунелната тръба на Ечемишка. Те ще бъдат затворени цяло лято по една тръба, ще има временна организация на движението, тъй като в тях неотложно трябва да се извършат спешни аварийно-ремонтни дейности“.

„По автомагистрала „Хемус“ в участъка между Шумен и Варна също ще текат ремонтни дейности още пет дена. Тях ги стартирахме преди 20 дни. След пет дни приключваме 12-киломтровия участък, така че от автомагистралите по републиканската пътна мрежа остават тези участъци“, посочи Николай Нанков.

От тази седмица се очаква и повишаване значително на трафика с около 30% във връзка със започването на придвижване на гастербайтерите от Западна Европа към Република Турция. Затова преустановихме всички ремонтни дейности по автомагистрала „Тракия“, посочи министърът.

Общо около 500 км. второкласни и третокласни пътища ще бъдат ремонтирани и през следващите месеци, но те не са толкова натоварени и през тях интензивността на движението през летните месеци специално не е толкова висок, каза още регионалният министър.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Джино Бианкалана подари Бентли на любимата си

реклама Снимка профил инстаграм Щедър подарък получи любимата на Джино Бианкалана, която стана магистър и успешно завърши Медицинския факултет към МУ-София. Тя публикува снимка от важния ден, на която гордо позира с диплома в ръка. Сред първите харесали публикацията й в мрежата, разбира се, бе нейната половинка, с когото са …

Новини
Паспорт на блока излиза до 500 лева на апартамент, срока е до 2022 година

реклама Изображение гугъл мапс Сумата, която ще се плаща за издаването на технически паспорт ще бъде за обследването и издаването, а размерът ще се определя от големината на жилището. До 2022 година всяка жилищна кооперация в страната трябва да има изготвен технически паспорт. Документът ще ни струва между 100 и …

Новини
Сменят дългата пролетната ваканция с почивка по график

реклама Снимка pixabay Идеята на Отрасловия съвет към образователното министерство е вместо дълга почивка в началото на април учениците да отдъхнат 4 дни средата на март, а след това пролетната им ваканция да се съчетае с почивните дни покрай Великден. Според одобрения учебен график учениците от 1-и до 11-и клас …