Специална машинка засичала къде си криете парите

Новини

Възрастна жена стана жертва на телефонни измамници в село Копривец.

Жената сложила 2000 лева в хладилника, защото я подплашили по телефона, че измамниците имали специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите, пише dunavmost.com.

На 18.09.2018 г. в 18.50 ч. в РУ Бяла, през тел 112 е получен сигнал от 72 годишна жена в с. Копривец, че от дома й е извършена кражба на сумата от 2000 лева.

Установено е, че на жената е било позвънено на домашния й телефон, като отсреща е чула женски глас, който й се е представил за дъщеря й, но тя се усъмнила и затворила.

Малко след това телефонът отново позвънил и отсреща чула мъжки глас, който и се представил за полицай и й обяснил, че тя трябва да му съдейства за залавянето на телефонни измамници, като й обяснил, че измамниците имат специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите и за това тя трябвало да ги събере на едно място и да ги скрие в хладилника, тъй като само там не можели да ги засекат. Междувременно затворила и измамниците отново й позвънили, като започнали да отправят заплахи, че ще я наранят, ако не остави парите под табелата за край на населено място за с. Копривец в посока към с. Лом Черковна и тя им казала, че тръгва натам, но решила да остави парите в хладилника и да отиде при кмета на с. Копривец.

Отишла до дома на кмета и му обяснила гореизложеното, като се забавила около 35 минути, след което се прибрала. Когато решила да си прибере парите от хладилника установила, че тях ги нямало там. Когато тръгвала към кмета, жената оставила вратите на имота си отключени и според нея през това време някой е откраднал парите от хладилника.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Заради кризата: Хонконг дава по 1280 долара на всеки пълнолетен жител

Хонконг ще раздаде пари на всички свои пълнолетни постоянни жители, за да подпомогне покупателната способност и да облекчи финансовото бреме, предаде Би Би Си. В годишния бюджет са предвидени по 10 000 хонконгски долара (1280 американски долара) за около 7 млн. души на възраст над 18 г. Икономиката на Хонконг …

Новини
1
Борисов: Най-лесно е утре да махна винетките и тол таксите

Премиерът направи това изявление по повод обвиненията на БСП за хаос при въвеждането на тол системата. Парламентарната група на левицата поиска Бойко Борисов да дойде в пленарна зала и да обясни на българските граждани и на тези, които ще преминават през България какво трябва да плащат, на кого трябва да …

Новини
Половината българи са теглили бърз кредит поне веднъж

Тегленето на кредити от небанкови финансови институции е действие, което половината българи са предприемали поне веднъж в живота си. 20% са го правили веднъж, а 31% повече пъти. Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуги. Това показват данните от проведено онлайн проучване …