Специална машинка засичала къде си криете парите

Новини

Възрастна жена стана жертва на телефонни измамници в село Копривец.

Жената сложила 2000 лева в хладилника, защото я подплашили по телефона, че измамниците имали специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите, пише dunavmost.com.

На 18.09.2018 г. в 18.50 ч. в РУ Бяла, през тел 112 е получен сигнал от 72 годишна жена в с. Копривец, че от дома й е извършена кражба на сумата от 2000 лева.

Установено е, че на жената е било позвънено на домашния й телефон, като отсреща е чула женски глас, който й се е представил за дъщеря й, но тя се усъмнила и затворила.

Малко след това телефонът отново позвънил и отсреща чула мъжки глас, който и се представил за полицай и й обяснил, че тя трябва да му съдейства за залавянето на телефонни измамници, като й обяснил, че измамниците имат специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите и за това тя трябвало да ги събере на едно място и да ги скрие в хладилника, тъй като само там не можели да ги засекат. Междувременно затворила и измамниците отново й позвънили, като започнали да отправят заплахи, че ще я наранят, ако не остави парите под табелата за край на населено място за с. Копривец в посока към с. Лом Черковна и тя им казала, че тръгва натам, но решила да остави парите в хладилника и да отиде при кмета на с. Копривец.

Отишла до дома на кмета и му обяснила гореизложеното, като се забавила около 35 минути, след което се прибрала. Когато решила да си прибере парите от хладилника установила, че тях ги нямало там. Когато тръгвала към кмета, жената оставила вратите на имота си отключени и според нея през това време някой е откраднал парите от хладилника.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов: Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета

Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо… Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в „София Тех парк“, където присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър, пише Дневник. Премиерът очевидно имаше …

Новини
Доц. Иво Инджов: Размяната на есемеси не е самоцелна, ескалира напрежението

„Иван Гешев успя да се позиционира като трети връх на триъгълника преди епидемията от коронавируса да приспи политическия живот. Сега нещата се връщат на мястото си и се наблюдават интензивни престрелки в този триъгълник. Прави впечатление, че на мушката е президентът Румен Радев“. Това коментира пред БНР политологът доц. Иво …

Новини
Радан Кънев: Вървим към икономическа катастрофа и драстично изоставане

Румънското правителство (ЕНП) в момента публично представя Национален инвестиционен план за икономически рестарт, в присъствието на Президента Йоханис. Гръцкото правителство (ЕНП) сформира Национален инвестиционен комитет с участието на топ-експерти от цял свят, в т.ч всички известни икономисти и енергетици от гръцки произход, живеещи в ЕС и САЩ. Комитетът ще се …