Специална машинка засичала къде си криете парите

Новини

Възрастна жена стана жертва на телефонни измамници в село Копривец.

Жената сложила 2000 лева в хладилника, защото я подплашили по телефона, че измамниците имали специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите, пише dunavmost.com.

На 18.09.2018 г. в 18.50 ч. в РУ Бяла, през тел 112 е получен сигнал от 72 годишна жена в с. Копривец, че от дома й е извършена кражба на сумата от 2000 лева.

Установено е, че на жената е било позвънено на домашния й телефон, като отсреща е чула женски глас, който й се е представил за дъщеря й, но тя се усъмнила и затворила.

Малко след това телефонът отново позвънил и отсреща чула мъжки глас, който и се представил за полицай и й обяснил, че тя трябва да му съдейства за залавянето на телефонни измамници, като й обяснил, че измамниците имат специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите и за това тя трябвало да ги събере на едно място и да ги скрие в хладилника, тъй като само там не можели да ги засекат. Междувременно затворила и измамниците отново й позвънили, като започнали да отправят заплахи, че ще я наранят, ако не остави парите под табелата за край на населено място за с. Копривец в посока към с. Лом Черковна и тя им казала, че тръгва натам, но решила да остави парите в хладилника и да отиде при кмета на с. Копривец.

Отишла до дома на кмета и му обяснила гореизложеното, като се забавила около 35 минути, след което се прибрала. Когато решила да си прибере парите от хладилника установила, че тях ги нямало там. Когато тръгвала към кмета, жената оставила вратите на имота си отключени и според нея през това време някой е откраднал парите от хладилника.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …