fbpx

Спасиха безпомощна жена в Морската градина в Бургас! Няма да повярвате кой е нейният спасител (снимки)

Снимки Флагман.бг

Куче откри безпомощна жена в канавка и я спаси от бавна и мъчителна смърт. Героят е хъскито Хаус. Тъжната история с щастлив край е от днес и се разиграла в парк „Езеро“ в Бургас, разказва пред Флагман.бг стопанката Ваня Георгиева.

Тази сутрин бургазлийката и приятелят й Теодор Славов излезли да разходят двете си кучета Ечи и Хаус. В района на тенис кортовете до ЦУРК-а изведнъж хъскитата започнали да тичат към храстите.

„Както си вървяхме, те изведнъж започнаха да ни теглят нагоре към едни храсти, там беше буквално като джендем, затънахме в кал. Опитахме да ги издърпаме, за да се върнем обратно, но Хаус настояваше да се движи напред, спря се до една канавка и почна да вие. Приятелят ми отиде да провери какво се случва и видя възрастна жена да лежи в безпомощно състояние в калта“, разказва Ваня пред Флагман.бг.


Кучето Хаус е героят на деня! 

Ваня веднага се обадила на спешния телефон 112. До 5 минути на място са пристигнали линейка и полиция. Установило се, че намерената се казва Жечка и преди 4 дни е обявена за издирване от сина си.

Жечка буквално чакала края си. Когато са я открили, едва дишала, цялата била в бълхи и треперела.

„Жената от няколко дни е лежала в това състояние там. Преживяла бурята на това място. Ако Хаус не я беше забелязал и не настояваше да върви към храстите, можеше да се случи най-лошото. Никога нямаше да я открием, ние нямаше да отидем там, ако кучетата не бяха ни издърпали. Хаус седеше през цялото време до нея, докато не я качат на линйека, и буквално плачеше и страдаше за жената“, обяснява гордата стопанка.

Мястото е било толкова кално, че линейката буквално затънала. Наложило се хората да я избутат. В акцията се включил и приятелят на Ваня – Теодор. Той помогнал за изкарването на Жечка от канавката, както и за бутането на линейката.

Преди да изчезне Жечка била настанена в Психодиспансера, който се намира в непосредствена близост до мястото, където е открита, научи Флагман.бг.


Хаус

Жената вече е настанена в болница, а стопаните на Хаус и Ечи стискат палци да се възстанови бързо.

Още един пример, как животните са по- човечни от хората! Пример за нас!
Браво Хаус! Чудесни стопани!

Благодаря на тези прекрасни животинки.Благодаря и на техните стопани че са спасили бедната жена.

Ако бяхме и хората така щяхме да се оправим досега ,не напразно хората са казали че няма по верен приятел от кучето и е доказано много пъти.

Направо настръхнаха докато го четох , браво ХАУС браво момче , Затова хора обичайте животните не бъдете жестоки към тях .

кучетата май по-човечни от служителите на психодиспансера?!
Как са изпуснали жената?Къде са бляи?!

Разплаках се ,когато четях,за подвига на Хаус!Но защо и хората не сме ,тъй добри,като тях?Гледам ,как комшийте мразят животните,аповечето са все от сел
а
та!Ритат ги ,биат ги!А те нищо не им пречат!

Чета и плача!Как можеживотните да са толкова добри и „човечни“, а ние ,хората,да сме толкова жестоки !Нали имаме повече разум от всички други същества!Живея в блок и повечето са от селата,а така жестоко се отнасят към животните!Ако може само те да живеят,другите _кучета ги яли…Не случайно Н Хайтов пише ,че трябва да се учим е на любов от ЖИВОТНИТЕ!

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!