Смях! В Русе – като в Китай: Ето защо всички са дезориентирани (видео)

Новини

www.blitz.bg

С надписи на китайски светлинни табла на градския транспорт в Русе уведомяват пъниците за разписанието на автобусите, предава Нова тв.
Информацията на китайски вече не изненадва русенци. Хората не знаят как да се ориентират за времето на пристигане на своя автобус, но приемат с чувство за хумор странната ситуция.
Светлинните табла по спирките в Русе са 100. Дефекти се случвали само на някои места и то рядко. Причината – софтуерът, който е китайски изчиствал натрупани грешки при токов удар. „Когато тези грешки достигнат определен брой – самото табло има такава процедура за изчистване на тези грешки.
То се рестартира и се връща в заводските си настройки и започва да си прави самодиагностика и тества всичи компоненти. Заводските му настойки са на китайски“, каза Николай Кутинчев от Община Русе.
Профилактика на системата се правела нощем или през почивните дни. „Колко отнема да се рестартира едно табло? Не е часове със сигуност, просто не сме го засичали колко точно минути“, заяви Кутинчев. От Общината уверяват, че системата се следи, благодарят на гражданите за сигналите и там, където се налага, сменят мобилните чипове.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Новият сезон на „Бригада нов дом“ с участие на популярни съмишленици

Майсторът на „Бригада Нов дом“ Влади Караджов гостува в студиото на „Тази сутрин“ по bTV, за да представи новия член на екипа, които сбъдва мечти и подарява надежда – Екатерина Ташева-Чери. Тя е арт дизайнер в предаването и ще рециклира стари вещи, превръщайки ги в нещо красивно и функционално с …

Новини
Цвета Караянчева: Машинното гласуване ще затрудни гражданите

Машинното гласуване ще затрудни изключително много българските граждани. Това отговори на въпрос за БТА за предстоящите промени в Изборния кодекс председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Според нея по-възрастните хора се притесняват от техниката, по-младите гласоподаватели няма да чакат на опашка другите да гласуват, но приемането на този вид гласуване …

Новини
Германия търси работна ръка от Балканите

Германия се нуждае от работна сила, а правителството ускорява процеса на миграция на чуждестранни работници. В Бон стартира нова услуга за координиране на признаването на дипломи и квалификации, съобщава БГНЕС. Германската икономика зависи от имиграцията. Затова Федералното правителство стартира програма за привличане на чуждестранни специалисти под мотото „Make it in …