fbpx

Смразяваща новина за Григор! От 7 години не е бил толкова в такова положение

Нов срив в ранглистата за най-силния български тенисист Григор Димитров. Той едва се закрепи в Топ 50 на света, заемайки 49-та позиция след битките на силния турнир в Барселона, пише „Гонг“. Ранглистата бе обявена тази сутрин.

Там българинът отпадна на 1/8-финалите и не успя да защити актива си от 2018 г., когато игра 1/4-финал там. Точно това предопредели и новия спад в позициите му в световната ранглиста.

Гришо заема толкова ниска позиция за първи път от 29 октомври 2012 г. Тогава е 55-и, но след достигането до втория кръг на Мастърса в Париж съумява да завърши въпросната година като 48-и в света.

Сега активът на първата ни ракета е само 985 точки и за първи път от доста време насам има под 1000. Това доведе до спад с шест позиции в сравнение с миналата седмица и беше задминат от чилиеца Кристиан Гарин, германеца Ян-Ленард Щруф, италианеца Матео Беретини и др.

Той е само на 20 точки пред 50-ия в света австралиец Джон Милман, а първи извън Топ 50 на света е португалецът Жоао Соуса с 947 точки.

Тази седмица са турнирите в Ещорил и в Мюнхен, в които българинът няма да участва и от които няма точки за защитаване от миналата година. Следващата му надпревара ще е другата седмица на Мастърса в Мадрид.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

error: Content is protected !!