Служителите в кухнята разкриват: Никога не си поръчвайте тези неща в ресторант

Новини
1

Когато отидете в ресторант, има неща, които е по-добре никога да не си поръчвате. Колкото и да сте гладни и нещата в менюто да изглеждат примамливо. 

Кои са тези ястия разкриват служители в кухнята на ресторанти от целия свят. Bright Side събра най-добрите коментари от форумите на Reddit, в които професионални служители споделят техните мнения, пише pochivka.blitz.bg.

„Супа. Тя никога не се охлажда правилно през нощта, за да остане топла часове наред“.

„Коктейли с плодове. Лимони, лайм, портокали и т.н. почти никога не се измиват правилно и се обработват с голи ръце.“

„Нищо на място, което има повече от 8 страници в менюто. Това означава, че всички храни се топлят в микровълнова печка или са замразявани.“

„Вегетарианска пица. В соса има животинска мазнина, която се ползва за естествен сгъстител.“

„Starbucks – не поръчвайте нещо от “ тайното меню“. Не знаем какво е snickerdoodle frappuccino, тъй като това не е част от менюто. Служителите ще се радват да ви направят питие, ако просто обясните рецептата, а не само името. Или рискувате да си докарате диабет от една чаша“.

„Не купувайте пуканки в киното на първа за деня прожекция. В повечето случаи са останали от вечерта и са претоплени“.

„Всичко с масло от трюфели. Има синтетична миризма, а трюфелите не се използват за това.“

„Безалкохолно с лед. Според някои изследвания, количеството бактерии в леда в McDonald’s, Burger King, KFC и дори в Starbucks е много повече, отколкото в тоалетните на тези места. Това е така, защото машините за лед се чистят много рядко, за разлика от тоалетните.“

„Ако видите нещо в менюто и не можете да намерите най-малко 1 или 2 други продукти, които могат да бъдат използвани, не го поръчвайте. Например ако има сандвич с телешко, а това месо не присъства в друго ястие, не го поръчвайте, защото се очаква това месо да не е прясно, а замразявано.“

„Когато работех в Канада, пилето на скара в McDonald’s престояваше там дълго време. Същото се отнасяше и за рибните филета“, споделя бивш служител на веригата.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слаб интерес към държавната схема 60:40 от страна на фирмите

Не повече от 8% от работодателите у нас биха се възползвали от схемата 60:40, която държавата създаде, за да не се съкращават работници. Това показват първите резултати от експресно проучване на Българската стопанска камара. Въпросника вече са попълнили 759 фирми у нас, пише Стандарт. 44% от желаещите мярката са с …

Новини
Проф. Кантарджиев – критичен, забавен, но знае как най-добре да се пазим от коронавируса

Проф. Тодор Кантарджиев е заместник-началник на Националния оперативен щаб, който съставя най-точните препоръки за предпазване от коронавируса, наблюдава пандемията, анализира, консултира правителството и изследва заразените. Често се кара на журналистите за някой неуместен въпрос, колегите му го определят като строг, но справедлив. Професорът е лекар с три специалности-микробиология, епидемиология и …

Новини
300 000 лв. достигнаха даренията за болниците от магистрати

300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни служители за болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв, съобщава Нова ТВ. Над 30 000 лв. дариха на общинските болници в Бургас, Сливен и Ямбол магистратите и служителите …