fbpx

След тази имунна и енергийна лавина за тялото забравих за течния шоколад и фъстъченото масло

www.zajenata.bg

Какво по- хубаво начало на деня с една хубава и полезна закуска , а  ако и е полезна това вече си е бонус. Днес ще ви предложим алтернатива на фъстъченото масло и течният шоколад , която не отстъпва по нищо на вкус, а е пъти по- полезна за здравето ви.

Животът е красив, когато знаеш, че в хладилника има буркан с ароматно фъстъчено масло или пък течен шоколад! Удоволствие е да започнете деня, като закусвате филийка с вкусно, нежно разстилан шоколад – това е идеалното допълнение към сутрешния чай или кафе.  Единственият му недостатък: много е трудно да се контролираш, за да не изядеш целия буркан!

Домашното орехово масло  е много лесно да се направи. От инвентара ще имате нужда от миксер, хоросан или мелница, купа за смесване и красив буркан за съхранение на маслото. В същото време ще получите много вкусен, ароматен и здравословен продукт за обилна закуска. Може да се разпространява върху хляб, крутони, бисквити и препечени филийки.

За този деликатес изберете само най-доброто масло с най-малко 80% мазнини. Идеално е домашно масло , което може да се направи по нашата рецепта или да се купите на пазара. По-добре е да вземете ядки с черупка и да ги обелите преди готвене: така етеричните масла няма да се изпаряват.

съставки

масло 100 g

орехи 50 g

пудра захар 1 ч. Л.

канела 1 ч. Л.

сол 1 щипка

подготовка

В омекотеното масло, добавете канела, пудра захар и щипка сол. Внимателно се смила масата с лъжица до гладкост.

Изсипва се орехите в купата на смесителя и се смилат (в кафемелачка се получава добре или блендер)

Комбинирайте орехите с маслена основа и разбъркайте добре. Поставете ореховият десерт в красива стъклена купа и го съхранявайте в хладилника за около месец.

Ето колко лесно е да приготвяте домашна орехова паста от прости и достъпни продукти. Но винаги можете да експериментирате, като добавите какао на прах, заменяйки ядките с фъстъци, бадеми, кашу и други. Ако някога сте били в Египет, знаете как египтяните обичат сладкиши с добавянето на ядки.

Споделете рецептата с приятелите си и направете и тяхното утро незабравимо!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!