fbpx

Слави Трифонов: Българските медии отразяват тайландските деца, а забравиха за българските! По-лесно е така

Слави Трифонов публикува мнение по повод блокираните в пещера в Тайланд деца и отразяването на случая в медиите. Ето какво написа той:

„От няколко дни българските медии следят с огромен интерес и с огромно вълнение спасяването на блокираните в пещера тайландски деца. В това, разбира се, нямаше да има нищо лошо, ако в същото време същите тези медии не бяха забравили българските деца. Майките на децата с увреждания у нас вече 40 дни протестират с палаткови лагери. Колкото повече се увеличават палатковите лагери из цялата страна, толкова повече намалява интересът на медиите към протеста на майките. По-удобно и лесно е да се отразят тайландските деца. Там няма нужда да се пращат репортери с камера и микрофон, няма нужда да се задават въпроси, всичко пристига по световния видеообмен.

У нас всичко е точно. Даже няма проблем, че заместник-социалният министър Султанка Петрова, която трябва да решава проблемите на хората с увреждания, се занимава с… охранителна дейност.
Бившата фирма на Султанка, сега под управлението на нейния съпруг и нейния зет, пази нощем Партийния дом – бъдещия български Парламент. Въобще, в тая държава от Султана до Султанка – все охранители.
Национално представителните организации на хората с увреждания обаче нямат проблем с охранителя Султанка. Днес 11 от тези организации защитиха заместник-министъра от квотата на ВМРО с нарочно писмо, разпространено от пресцентъра на… ВМРО. Явно ръководствата на част от тези организации не бранят само държавната политика на нищо правене в социалната сфера, но бранят и частни партийни интереси. „Субсидиите и европарите са ни скъпи“, това трябваше да напишат тези организации, ако искаха да са честни.
Има ли кой да попита какво правят депутатите, освен че празнуват рождени дни с торта със златна глазура, парламентарен звънец и 500-еврови банкноти? Работят ли по трите закона за хората с увреждания? Или пък спешното приемане на лобистки закони и закони на Пеевски са с приоритет? Да не би пък да се чака завръщането на Цветан Цветанов от Конференцията на мозъчните тръстове във Вашингтон?
А сега… Гледайте продължението на емисията със спасяването на тайландските деца.“

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!