Скандалът се разраства! Ето какво решиха сестри Стоеви

Новини

Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви вече няма да се състезават за България. Двете сестри обявиха тежкото си решение вчера чрез изявление във „Фейсбук“, като причината се крие в отношението към тях от страна на Българската федерация по бадминтон и в частност на нейния президент Володя Златев към тях, пише „Марица“.

Стоеви твърдят, че Златев и ръководството на федерацията извършват престъпления, като нарочно не им отпускат средства за подготовка от бюджета, предвидени именно за двете ни шампионки.

Скандалът се засилва, а спортният министър Красен Кралев още вчера разпореди финансова проверка в централата по бадминтон.

Днес Габриела и Стефани, треньорът им Михаил Попов и президентът на федерацията Володя Златев гостувава в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия, но не успяха да изчистят спора помежду си.

„От дълги години сме разочаровани от Българска федерация по бадминтон. Отказваме се от Европейските игри, Олимпиадата и световни първенства. Не сме казали, че ще играем за друга държава. Това са думи на г-н Володя Златев. Най-различни лъжи се изсипаха по наш адрес преди да се приберем в България“, коментира в студиото на „Здравей, България” Стефани Стоева.

По думите й когато те печелят, трудът им се омаловажава. „Тази година сме с европейска титла – първата и единствена за българския бадминтон. На нас ни се каза, че за тази година ще получим само 10 000 лева за цялата година, а имаме турнири в Азия, които ни струват много повече. От началото на годината сами си ги плащаме“, разказа Стефани.

Според сестрите е имало пари, които са им били отпуснати, но не са достигнали до тях. „За миналата година са получили над 100 000 лева финансиране. Адмирирам проверката на спортното министерство. Отворени сме за експертизи и инспекторати, за да видите какви са нещата. Миналата година има предвидени за тях 39 000 лв., ние тази сума сме я утроили. Тази година има предвидени 60 000 лв. Към момента са преведи 42 989 лв. Аз лоша дума за Стефани и Габриела няма да кажа, уважавам ги дълбоко”, коментира Володя Златев.

„Аз съм от дълго време във Франция, в световния бадминтон съм. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За съжаление, има много страдащи. Успях да се реализирам и съм над това ниво, помагам на български, а и не само на наши спортисти във Франция. Никога не сме говорили открито за проблемите. Опитвали сме да не се казват тези неща“, коментира треньорът на сестри Стоеви Михаил Попов.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Обеднялата НАСА изпусна да засече 100-метров астероид, минал близо до Земята

Най-големият астероид, който преминава на много близка дистанция до земята от век насам се е „изплъзнал“ през системите на НАСА за засичане на небесни тела, разкриват вътрешни имейли на организацията, пише британският вестник The Independent. Астероидът с името „2019 OK “ почти е преминал покрай Земята, без да му бъде …

Новини
Хороскоп за 22 септември: Няколко зодии ще се разправят с половинките си цял ден

Овен Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни от …

Новини
Вижте го, преди да решите каква кола ви трябва! Има такива, които са опасни и за вас, и за другите (видео)

Кадър Нова тв Автомобилите с неизправни газови уредби са като движещи се бомби със закъснител на пътя, казват експерти от бранша. Предупреждават, че без бързи промени в закона, инциденти като този с взривената кола на бензиностанция в Добрич, ще продължат. При взрива на газовата бутилка преди дни загина жена, а …