Скандалът се разраства! Ето какво решиха сестри Стоеви

Новини

Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви вече няма да се състезават за България. Двете сестри обявиха тежкото си решение вчера чрез изявление във „Фейсбук“, като причината се крие в отношението към тях от страна на Българската федерация по бадминтон и в частност на нейния президент Володя Златев към тях, пише „Марица“.

Стоеви твърдят, че Златев и ръководството на федерацията извършват престъпления, като нарочно не им отпускат средства за подготовка от бюджета, предвидени именно за двете ни шампионки.

Скандалът се засилва, а спортният министър Красен Кралев още вчера разпореди финансова проверка в централата по бадминтон.

Днес Габриела и Стефани, треньорът им Михаил Попов и президентът на федерацията Володя Златев гостувава в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия, но не успяха да изчистят спора помежду си.

„От дълги години сме разочаровани от Българска федерация по бадминтон. Отказваме се от Европейските игри, Олимпиадата и световни първенства. Не сме казали, че ще играем за друга държава. Това са думи на г-н Володя Златев. Най-различни лъжи се изсипаха по наш адрес преди да се приберем в България“, коментира в студиото на „Здравей, България” Стефани Стоева.

По думите й когато те печелят, трудът им се омаловажава. „Тази година сме с европейска титла – първата и единствена за българския бадминтон. На нас ни се каза, че за тази година ще получим само 10 000 лева за цялата година, а имаме турнири в Азия, които ни струват много повече. От началото на годината сами си ги плащаме“, разказа Стефани.

Според сестрите е имало пари, които са им били отпуснати, но не са достигнали до тях. „За миналата година са получили над 100 000 лева финансиране. Адмирирам проверката на спортното министерство. Отворени сме за експертизи и инспекторати, за да видите какви са нещата. Миналата година има предвидени за тях 39 000 лв., ние тази сума сме я утроили. Тази година има предвидени 60 000 лв. Към момента са преведи 42 989 лв. Аз лоша дума за Стефани и Габриела няма да кажа, уважавам ги дълбоко”, коментира Володя Златев.

„Аз съм от дълго време във Франция, в световния бадминтон съм. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За съжаление, има много страдащи. Успях да се реализирам и съм над това ниво, помагам на български, а и не само на наши спортисти във Франция. Никога не сме говорили открито за проблемите. Опитвали сме да не се казват тези неща“, коментира треньорът на сестри Стоеви Михаил Попов.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слаб интерес към държавната схема 60:40 от страна на фирмите

Не повече от 8% от работодателите у нас биха се възползвали от схемата 60:40, която държавата създаде, за да не се съкращават работници. Това показват първите резултати от експресно проучване на Българската стопанска камара. Въпросника вече са попълнили 759 фирми у нас, пише Стандарт. 44% от желаещите мярката са с …

Новини
Проф. Кантарджиев – критичен, забавен, но знае как най-добре да се пазим от коронавируса

Проф. Тодор Кантарджиев е заместник-началник на Националния оперативен щаб, който съставя най-точните препоръки за предпазване от коронавируса, наблюдава пандемията, анализира, консултира правителството и изследва заразените. Често се кара на журналистите за някой неуместен въпрос, колегите му го определят като строг, но справедлив. Професорът е лекар с три специалности-микробиология, епидемиология и …

Новини
300 000 лв. достигнаха даренията за болниците от магистрати

300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни служители за болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв, съобщава Нова ТВ. Над 30 000 лв. дариха на общинските болници в Бургас, Сливен и Ямбол магистратите и служителите …