fbpx

Синоптиците от НИМХ към БАН излязоха с прогноза за юли! Идва ли най-сетне истинското лято? (таблица)

Тази година през юли се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 22° и 26°, за високите полета – между 18° и 21°, а за планините – между 6° и 13°. Най-ниските температури ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите – между 34° и 39°, съобщава Блиц.

 

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м. Това предвижда прогнозата за юли на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

След обилните валежи и хладното време през последните дни на юни, още в началото на юли ще настъпи относително стабилизиране на атмосферата и валежите чувствително ще намалеят. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, само на отделни места – все още с краткотрайни валежи.

Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните. Около средата и през втората половина от първото десетдневие отново ще стане неустойчиво, със следобедни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Температурите ще останат без съществена промяна. В началото на второто десетдневие все още на места все още ще има превалявания.

Впоследствие ще има няколко дни със спокойно, предимно слънчево време. Температурите, след слабо понижение, ще започнат да се повишават. Около средата на периода атмосферата пак ще се лабилизира и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Към края на десетдневието ще започне по-трайно стабилизиране, както и повишение на температурите. През повечето дни от третото десетдневие въздушната маса над страната ще е устойчива. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още и вече ще са по-високи от обичайните.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иво Аръков обра вота на зрителите

Кадри Нова ТВ Както каза и журито на „Като две капки вода“ имитацията на Иво Аръков бе едно към едно и малко незаслужено остана на второто място. Иво Аръков се превъплъти в украинската звезда, спечелила второ място на конкурса Евровизия през 2007 г. – Верка Сердучка. Този рът Иво даде …

Блиц Новини
Жокери провалиха играчи в „Стани богат“

Кадри: бТВ Двама участници в „Стани богат“ тази вечер нямаха късмет с жокерите си и след като те не успяха да им помогнат, си тръгнаха със скромните суми от по 500 лева. Първи в Стола на богатството седна бившият национал по водна топка Петър Ценов от Варна, който игра уверено …

Блиц Новини
Георги Христов: Българските телевизии не обичат да купуват изкуство

Кадри БНТ Дълбоко откровен в интервютата си е Георги Христов, затова и няма много такива по нашите телевизии. Рядко журналист ще се опита да направи такова и последното е пред Георги Любенов по БНТ. Нищо в моята кариера не е дошло даром, нищо не съм получил наготово, за всичко съм …

error: Content is protected !!