fbpx

Сидеров не вярва, че БСП може да бие ГЕРБ на евроизборите

реклама

Когато си в опозиция, колкото и прекрасни идеи да имаш, не можеш да ги реализираш. Когато си в управление, правиш компромиси, но поне можеш да си реализираш част от идеите. Политиката е изкуството на възможното. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, пише www.actualno.com. Ако бях избран от народа да управлявам, това, което обещах, щях да го изпълня на 100%. Не бях избран, но в сегашната коалиция мога да изпълня нещичко, каза Сидеров и даде за пример новата болница в Ямбол, за която, по думите му, е лобирал много. „Десетки наши предложения стояха в чекмеджето, сега поне нещо минава“, посочи той.

Лидерът на „Атака“ каза, че според него ГЕРБ ще е с предимство пред БСП. „Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори“, заяви той. Сидеров коментира и, че в коалицията на „Обединени патриоти“ в крайна сметка партньорите му поискали да се „измерят“ на евроизборите и вероятно сега ще стане, което обаче носи рискове в т.нар. малка коалиция. На въпрос на Нова телевизия ако някой е с много по-добър резултат на евровота, дали ще има преформатиране на управлението, Сидеров отговори, че не мисли така. По отношение на бъдещето на България в Европейския съюз, Сидеров подчерта, че „Атака“ иска преразглеждане на Договора за ЕС, за да получи България повече. „Имаше един такъв филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, напомни лидерът на „Атака“ и уточни, че не може само да разчитаме на еврофондовете, защото с тях не се развива индустрията ни. „Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес“, смята Сидеров и припомни затварянето на АЕЦ „Козлодуй“. Лидерът на евролистата на „Атака“ Георги Димов посочи, че България винаги е била част от ЕС и е спекулация въпросът дали ще излизаме от ЕС. Той напомни, че по чл. 48 от Договора за ЕС може да има предоговаряне – на субсидии, на квоти. Това, на което също държим, е обща европейска минимална заплата, подчерта Димов. Според него България има много важен геополитически ресурс и той трябва да бъде използван. „Не е ли по-важно България да продава газ и ток на Турция, а не обратното? Много е важно България да се бори за големи геополитически проекти и тези, които са ги изпуснали, са национални предатели“, смята Димов.

реклама

Същевременно Димов каза, че се е разделил с Движение 21, от което също преди време е бил кандидат за избори и е участвал в ръководството му – заради отношението към Русия. Аз съм русофил, заяви той и уточни, че връзката с Русия може да даде много на България. Блиц въпроси Европа е полуостров от континента Евразия – така Сидеров отговори на първия от серия блиц въпроси на Нова телевизия. На питане кой е примерът му за български жив политик, той каза: „Цветан Цветанов, разбира се“. Порочен човек съм, грешен, и си го признавам, продължи Сидеров. Най-добрият ми приятел е премиерът, кой друг. Миналото лято почивах в Созопол, от малък съм там и не ми омръзва, уточни лидерът на „Атака“.
Гордея се с младите хора, които създадоха школата на „Атака”. Понякога се срамувам от овчедушието, бездарието на хора, които виждам около себе си, каза ще Сидеров. „Минималната заплата трябва да надвишава 1000 лева, защото гледаме европейските стандарти. Последно се разплаках – нека се сетя кога за последно правих салата с лук. Ако трябва да съм честен, когато Цветанов подаде оставка“, посочи Сидеров.
Финалът на откровенията му беше следният: Преди да вляза в политиката, изкарвах повече пари. Сега давам всичко вкъщи – колкото ми даде джобни жената на ден, толкова. Не ползвам асансьор, живея на петия етаж – не е лошо, поддържам форма и няма опасност да заприличам на някой от коалиционните ми партньори. На въпрос дали има име от друга евролиста, което да му прави впечатление и да одобрява, той резюмира така – всички са с качества, симпатични, пожелавам им успех.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Майка в неплатен отпуск: 610 лв помощ, това не отговаря на истината!

реклама Снимка pixabay „Това, че родителите ще получават месечна помощ от 610 лева, т.е. една минимална заплата, ако са в неплатен отпуск и гледат децата си, които са в дистанционно обучение или не посещават детска градина, не отговаря на истината! Оказа се, че родителите ще получават помощ от държавата само …

Новини
Болен от COVID-19 в семейството не е присъда

реклама Снимка pixabay Симптомите на коронавирус обикновено не се проявяват непосредствено след заразяването. Докато ги няма, човек спокойно общува със семейството си. В повечето случаи това не заплашва близките му, защото има голяма разлика между заразен и болен в резултат на заразяване, обясни в интервю за радио „Спутник“ алергологът и …

Новини
От началото на пандемията от Covid-19 у нас са се върнали над 120 000 души

реклама Снимка pixabay Емиграцията е много по-голям проблем от имиграцията, коментира доклада на ECFR Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София. Той обърна внимание, че изтичането на мозъци оказва влияние и върху политиката на засегната страна. Според Гайслер завръщането на такава група хора е надежда за …