fbpx

СЗО с важна информация за деменцията

реклама

Много заболявания създават условия за поява на деменция, научните изследвания показват, че една трета от случаите са предотвратими

Световната здравна организация (СЗО) разпространи много важна информация за хората как да се предпазят от развитието на деменция, пише zdrave.to.

От нея отбелязват, че тази страшна болест засяга около 50 милиона души по света, а всяка година се появяват над 10 милиона.

Още по-страшното в случая е, че СЗО предупреждава, че до 20-30 години се очаква годишните случаи на разболели се от деменция да се утрои!

Друго важно нещо, което отбелязват експертите е, че лечение на деменция няма! По тази причина е добре да се предотврати.

реклама

Съветите на специалистите са да се избегне тютюнопушенето и алкохола. Учените препоръчват да се консумира здравословна храна и редовната физическа активност.

Витамините и хранителните добавки не помагат и могат дори да са вредни във високи дози, се казва още в доклада, изготвен от специалисти.

„Много заболявания създават условия за поява на деменция, научните изследвания показват, че една трета от случаите са предотвратими“, отбелязва Мария Карило от Асоциацията за борба с болестта на Алцхаймер, която е издала сходни препоръки.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
При поне два симптома и по телефона, личните лекари назначават PCR тестове от днес

реклама Снимка pixabay След месец закъснение, личните лекари с договор със Здравната каса вече могат да дават направления за безплатен PCR тест. Това става възможно след публикуването на анекса на националния рамков договор в днешния брой на „Държавен вестник“. реклама Личните лекари ще издават направление за PCR изследване при наличие …

Новини
Румен Радев: Мерките са закъснели, кабинетът се опитва да внуши, че виновни са болните

реклама Кадър видео www.bgonair.bg Президентът Румен Радев коментира предприетите нови мерки у нас срещу пандемията. реклама „Новите мерки са пожарни и закъснели – говоря като комплекс, не само здравни, но и като пакет и баланс на здравни, икономически и социални мерки. Използването на тази криза за PR води до загуба …

Новини
След среща с Борисов Ревизоро заяви: Водна криза няма да има

реклама Кадър видео ФБ Няма да има водна криза. Това ме увери министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той ми докладва и за ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци. За съжаление през последните години сушата е проблем в цял свят. …