fbpx

Сензационна развръзка на драмата с бебето с глава на извънземно

реклама

zdrave.to

Баба Амна Нур от град Аботабад, Пакистан, се е родила съвсем нормално, но скоро главата й започва да расте много бързо и лекарите поставят ужасна диагноза.

Ниша и Аман Малик чакали дълго време за второто дете.

Скоро бебето дало симптоми за страшно заболяване. Главата й започнала да расте бързо и детето заприличало на извънземно. Лекарите диагностицирани: рядка форма на хидроцефалия. Вътре в черепа Ама натрупвала голямо количество течност. И това състояние можело да струва живота й.

„Поради теглото и размера на главата, не можех да сменям памперсите сама. Имах нужда от помощта на съпруга си или на друг член на семейството и това много ми тежеше“, споделя майката.

Родителите започнали да се събират пари за лечение – необходими били $ 2500. Детето се влошавало: тя не можела да се храни правилно и да спи, какво оставало да се движи ..

Накрая, успели да помогнат на 7-месечното бебе. Шест литра течност били изпомпани от Амна. И, според лекаря Назир Бхати, който провеждал операцията, главата на момичето е намалял почти наполовина. Но останала много кожа, която сега също трябва да се лекува.

„Обиколката на главата на момичето беше около 101 см, когато тя била откарана в болницата. <…> В момента не можем да кажем точно колко се е намалил размера на главата, но съм сигурен, че е почти наполовина“, коментира лекарят.

В същото време лекарите отказват да вземат пари, а семейството плаща само за лекарствата и оборудването, което е по-евтино. Сега всички се надяват, че бебето ще се възстанови след успешната операция и може да живее нормален живот.

„Непрекъснато се моля на Бог за възстановяването й и се надявам, че ще има нормален живот, подобно на другите деца“, изразява надеждите си майката.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Ангелов: В европейските страни все по-често се говори за т.н. „български модел“ за справяне с пандемията

реклама Кадър видео Нова ТВ Той призна, че липсата на ваксини в момента е проблем за целия свят, но заяви, че българската държава няма да позволи която и да е фирма производител, колкото и мощна да е тя, дори за секунда да си помисли, че може да пренебрегва българските граждани. …

Новини
След земетресенията в Гърция 900 къщи ще бъдат съборени

реклама Снимка pixabay Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са повредили стотици сгради в селата Лариса, Еласона, Тирнавос и Фаркадона. Ранени са 11 души.Те оставиха необитаеми около 900 къщи, съобщиха гръцките медии, цитирани от БНТ. Вторичните трусове продължават да предизвикват страха на останалите без дом хора. …

Новини
1
Няма окончателно решение за спиране на плановите операции в страната

реклама Снимка pixabay По думите на Жени Начева, за да може една ваксина да се използва у нас, тя трябва да е одобрена от Европейската агенция по лекарствата. Доставката на ваксините е планирана така, че да бъде осигурена втората доза на всички. Това заяви пред БНР заместник-министърът на здравеопазването Жени …