Семейство си купи къща, започна да сваля тапетите и откри нещо изумително!

Новини

Семейство, решило да ремонтира дома си в Уелс, останало шокирано, когато под тапетите открили графити от времето на Втората световна война. Надписите по стената датирали от май 1940 година – когато Уинстън Чърчил дал нареждане за започване на бомбардировките над Берлин, съобщава „Сън“.

Мел Дейвис и Роб Джоунс за първи пъти си купували къща. Тя се намира в село Скиуен, близо до град Нийт. Те започнали да свалят старите тапети, когато под тях открили надписите.

Графитите гласели: „Германците са сега в Булон. Тази страна е готова за всякаква инвазия. Минаваме през много трудни времена. Но ще спечелим“.

В нощта на 22 май 1940 година се завързала битка в Булон, Франция, където войници, сред които  много ирландци и уелсци, формирали отбранителна линия дълга шест мили.

Изписани са няколко имена, включително и че един хората е на 16 години, както и „Алфърд и синове, Нийт, 27 май 1940“.

В графитите се говори и за руснаците, които изпратили за пръв път човек в космоса (през 1961 година), както и за създаването на единен европейски пазар. Един от последните ъпдейти гласи, че „Алфърд и синове сега ремонтират тази стая… 1962“.

„Предишният собственик беше доста възрастен и имаше тапети във всяка стая“, разказва г-жа Дейвис. Семейството сега не знае какво да прави с историческата находка, а всички ги съветват да я запазят.

Превод и редакция: Блиц 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. Димитър Иванов: Бъдещето на българите на Острова ще стане ясно след  изборите

Дебатите за Брекзит през последните 3 години парализираха британската политическа система. За пръв път от 100 години в страната ще има предсрочни избори по време на зима, това заяви икономистът проф. Димитър Иванов. Експертът подчерта, че сагата около развода на Великобритания с Европейския съюз е сериозна и е с неясен …

Новини
Полицията предупреждава за нарастване на телефонните измами по празниците

Обикновено телефонните измами се извършват преди празниците, каза в ефира на БНТ Златка Падинкова, началник сектор „Измами“ към ГДНП. По време на коледните и новогодишните празници назад в годините не се наблюдава увеличение или по-голям брой регистрирани телефонни измами, каза Падинкова. „Класическата схема е една през последните години, по която …

Новини
Метод ROH за настаняване в хотел

„Знаете ли какво е ROH? И аз не знаех, докато не ми се наложи да го изпитам по време на почивка, закупена от туристическа агенция.“ Това пише в блога си за пътешествия Таня Георгиева, цитирана от pochivka.blitz.bg.  Тя е млада майка, която обича да споделя с останалите опита си от …