Световноизвестен писател обяви: Започвам „интернет диета“, излизам от социални мрежи за година

Новини

автор: Мартина Ламбова, „Аз чета“

Джон Грийн, един от най-обичаните и успешни тийн писатели в света, обяви, че през 2019 г. ще се оттегли от социалните мрежи – новина, която шокира върлите му фенове, свикнали с постоянното му присъствие онлайн. Авторът на бестеселърите „Вината в нашите звезди“, „Къде си, Аляска?“, „Хартиени градове“, „Уил Грейсън, Уил Грейсън“,„Множество Катрини“ и „Костенурки до безкрая“ (изд. „Егмонт“) сподели в You Tube канала си vlogbrothers (върху който работи съвместно с брат си Ханк) мотивите зад решението си да се оттегли от интернет пространството.

Грийн изтъква, че бeзцелните рефрешвания и безкрайните скролвания обсебват времето му и категорично са оказали негативно влияние върху продуктивността му през последните години.

„Интернетът ми не работи… Нямам предвид, че не може да се разчита на безжичния интернет в къщата, имам предвид, че ми се иска да беше по-ненадежден, защото не ми харесва начинът, по който го използвам. По-точно не ми харесва начинът, по който интернетът използва мен“, споделя той, като допълва, че всичко това го разсейва от наистина важните неща, като например да отида да гласува.

С цел да съсредоточи мислите и способностите си към дейностите, които наистина имат значение за него, Джон Грийн ще закрие профилите си във всички социални мрежи, които използва – Facebook, Twitter, Instagram. Писателят смята, че тези платформи не правят света едно по-добро място и най-вече – че не подобряват собствения му живот. Поради тази причина през цялата 2019 г. той ще се подложи на „интернет диета“ и ще чете новините от вестниците, за да разбере какво е чувството „просто да не присъства на тези места“.

Това решение обаче не е чак толкова крайно, колкото изглежда, защото видеата, които Грийн качва всяка седмица във vlogbrothers, няма да секнат. Напротив, очаква се те да станат още по-съдържателни и смислени. Може би някои от по-смелите му фенове ще го последват в това предизвикателство. А вие?

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Български производител: Електрическите велосипеди са транспорта на бъдещето

Хората преоткриха велосипеда като начин на придвижване, заяви в интервю за БГНЕС изпълнителният директор на Drag Драгомир Кузов. Като ръководител на една от големите фирми, произвеждащи велосипеди, той е изключително радостен от факта, че България вече заема едно от водещите места по направата на колела. „Две са причините – традиционната …

Новини
„Уикенд“: Държавата ще отпусне 400 000 лева на Къци Вапцаров

Повелителят на Колелото на късмета Къци Вапцаров извади късмет и ще дебютира като режисьор с подкрепата на държавата. Той ще застане зад камерата на предстоящия пълнометражен филм „Добри родители“, на който е и сценарист. Къци мина през ситото на Националната художествената комисия за игрално кино към Националния филмов център (НФЦ). …

Новини
Данни за метали като желязо и титан на Луната поставят наново въпроса за произхода ѝ

Радарни данни от лунни кратери разкриха, че лунната кора е по-богата на метали като желязо и титан от земната, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Това поражда съмнения относно най-разпространената теория за образуването на естествения ни спътник – след удар на планета колкото Марс в ранната Земя. Ако Луната …