Русия прекратява превоза на американски астронавти от април 2019 г.

Новини

Руският договор с НАСА за превоз на астронавти до Международната космическа станция (ISS) ще изтече през април следващата година, заяви руският вицепремиер Юрий Борисов, съобщава RT.

Съгласно настоящия договор, американски астронавти използват места на руски космически кораб „Союз“, за да стигнат до Международната космическа станция и да се завърнат вкъщи. САЩ са загубили капацитета си за командировани космически мисии след приключването на програмата „Космическа совалка“ и скоро ще завършат смяната под формата на капсула „SpaceX Dragon“.

Цената на услугата за превоз на ISS варира през годините, като НАСА плаща около 81 млн. долара през 2018 г., а най-ниската цена е от 21,8 млн. долара през 2007 и 2008 г.

Докладвайки за състоянието на руската космическа индустрия в петък, Борисов каза, че кацането на космически кораб „Союз-МС“ през април следващата година „ще завърши изпълнението на нашето задължение по договор с НАСА“.

Борисов е отговорен за надзора на военните и космическите въпроси в руския кабинет, като е поел позицията през май от Дмитрий Рогозин, назначен за ръководител на руската космическа агенция Роскосмос.

Превод: Петел

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Предстои промяна, засягаща ТЕЛК решенията

Отпада изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности Предстои важна социална промяна, която засяга ТЕЛК решенията. Правителството постанови да отпадне изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности. Заради заболяванията си Красимира е със 75% намалена работоспособност. Една от диагнозите й е астма,което налага задължителното …

Новини
Честит рожден ден на Жана Бергендорф

Жана Бергендорф е родена на 20 октомври 1985 г. като Жана Владимирова Бранкова в София с фамилното име на втория съпруг на майка си (не познава биологичния си баща)[1][2]. Започва да пее още от 6-годишна. В рода ѝ музиканти са майка ѝ и нейните баба и дядо. Пяла е в …

Новини
На 20 октомври рожден ден има Джуди Халваджиян

Джуди Халваджиян е роден в София на 20-ти октомври 1974 година. Истинското име на продуцента е Юлиян. От 14 годишна възраст живее в Италия. Завършва образованието си там със специалност „Кино и телевизионно продуцентство“. Брат на Джуди е Магърдич Халваджиан, който е режисьор и продуцент. През 2002 година той заедно …