Русия прекратява превоза на американски астронавти от април 2019 г.

Новини

Руският договор с НАСА за превоз на астронавти до Международната космическа станция (ISS) ще изтече през април следващата година, заяви руският вицепремиер Юрий Борисов, съобщава RT.

Съгласно настоящия договор, американски астронавти използват места на руски космически кораб „Союз“, за да стигнат до Международната космическа станция и да се завърнат вкъщи. САЩ са загубили капацитета си за командировани космически мисии след приключването на програмата „Космическа совалка“ и скоро ще завършат смяната под формата на капсула „SpaceX Dragon“.

Цената на услугата за превоз на ISS варира през годините, като НАСА плаща около 81 млн. долара през 2018 г., а най-ниската цена е от 21,8 млн. долара през 2007 и 2008 г.

Докладвайки за състоянието на руската космическа индустрия в петък, Борисов каза, че кацането на космически кораб „Союз-МС“ през април следващата година „ще завърши изпълнението на нашето задължение по договор с НАСА“.

Борисов е отговорен за надзора на военните и космическите въпроси в руския кабинет, като е поел позицията през май от Дмитрий Рогозин, назначен за ръководител на руската космическа агенция Роскосмос.

Превод: Петел

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Парламентът потвърди морски концесии от 20 години в разрез с европейска директива

източник: „Дневник“ автор: Вера Стаевска За втори път в рамките на 2 седмици Народното събрание приема промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Този път това се случи днес, като депутатите одобриха на второ четене правителствен проект за Черноморието, който бе прокаран като Законопроект за изменение и допълнение на …

Новини
Зеленчуците в Лондон по-евтини от тези в България

източник: Новини Лондон В разгара на летния сезон, когато има масово предлагане на български плодове и зеленчуци, съотношението наши и вносни е почти едно към едно, установи проверка на „Марица“. Въпреки че на Четвъртък пазара почти всичко се афишира като расло у дома, 50 на сто от продукцията има чуждестранен …

Новини
9-тонен космически кораб пада в Тихия океан

Орбиталната станция „Тянгун-2“ ще бъде потопена в Тихия океан на 19 юли, съобщават от Китайското космическо командване. Корабът ще падне контролирано в южната част на Тихия океан, далече от сушата, съобщава Нова телевизия. Космическата лаборатория „Тянгун-2“ е усъвършенствана версия на „Тангун-1“. Корабът беше изстрелян през 2016 г. с експериментална и …

Inline
Inline