fbpx

Русия може да окупира Украйна за няколко дни, предупреди ексшеф на НАТО

Снимка: rusofili.bg

В случай на военна конфронтация между Русия и Украйна, последната би била победена в рамките на няколко дни. Това обяви в интервю за германския в. „Велт“ бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който в момента е външнополитически съветник на президента на Украйна Петро Порошенко, пише Moreto.net.

„Ако Русия би го поискала, руските войски биха могли да окупират Украйна за няколко дни, въпреки обстоятелството, че Украйна през последните две-три години увеличи своя военен потенциал в отговор на нападението срещу нейни територии“, коментирал Расмусен.

Според него страните от НАТО определено са подготвени за „масирана атака на руските танкове“, но най-добрият начин за поддържане на мира е да се ограничи потенциалният противник.

В същото време Расмусен подчертал, че Русия може да се присъедини към алианса по всяко време, при условие, че отговаря на необходимите критерии.

„До този момент обаче НАТО не е получило съответното изявление от Москва, и, честно казано, не смятам, че нещо ще се промени в близко бъдеще“, добави бившият генсек на НАТО.

По-рано настоящият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът няма намерение да изолира Русия. „НАТО се придържа към двоен подход към Руската федерация, съчетавайки възпирането и политическия диалог“, отбеляза той.

Киев многократно обвинява Москва, че се намесва в работите на Украйна, което Русия отрича.

Kak vi se mesiat v vashite raboti,sled kato ste otdelna darjava,pomnia predi voinata vi pomagashe biahte dratia i oshte ste samo neznam kakvo dokazvate.pred sveta.mai samite vie neznaete kakvo iskate,mi razberete sevnakraia kato bratia.nali te vi dadoha svobodata sled razpadaneto ce te togava mojeha da nevi dadat zemiata za koiato sega ima pretenci,mai vsicko opira do pari i pazari.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!