Румъния планира да удвои пенсиите в страната до 2022 година

Новини
4

източник: actualno.com

Румънското правителство планира да удвои пенсиите в страната до 2022 г. Одобрената схема предполага отпускането на 30 милиарда долара на година в пенсионно финансиране, което според икономистите може да се отрази тежко на публичните финанси, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Средната пенсия в страната е 240 евро на месец, а пенсионерите са около 5.2 милиона души. Следвайки обещанието от кампанията си, управляващата Социалдемократическа партия (PSD) ще трябва да посвети 11% от брутния вътрешен продукт на пенсиите, в сравнение с 6,7% в момента.

Министър-председателят Виорика Дънчила настоя, че финансовата промяна „няма да е проблем”, докато министърът на труда заявява, че страната се осланя на генерирането на достатъчно печалба от предполагаемото нарастване на БВП. Но анализатори предупреждават, че и сега за страната е доста трудно да държи публичния дефицит под 3%, които ЕС изисква. „Икономиката никога няма да се движи според най-добрия сценарии на хартия”, каза Аурелиан Дочиа, икономист в „Сосиете Женерал” Припомняме, че Румъния постигна рекорден растеж за 2017 г. от 6.9% и правителството очаква ръст от 5.5% за тази година и 5.7% за следващата 2019 г.

Не ми харесва играта на цифри и проценти това нищо не говори ,ако тия 480 лева не можеш да си купиш най_ необходимото!

А какво да кажат тия които са работили и не могат да се пенсионират.Има фирми където работиш и по 12 часа но те осигуряват на колкото си искат 2 ;4 .Но поради нужда от средсва за оцеляване народа си мълчи ако потърси правата си остава без работа.Минималната едва ли стига 207 лв.

Както се вижда Румъния от няколко години , в момента и за в бъдеще има и ще има ръст на БВП с почти 3% по- висок от нашия!?!Средната им пенсия в момента е по-висока от нашата, а се предвижда за кратко време да се удвои!?!А при нас не знаем какво ни очаква???Защото сме „стабилни“, но бедни???Тази информация е хубаво да се предастави на Б.Б. за сведение, защото и г…а да си съдере, не можем да ги достигнем „румънците“, които се отдалечават все повече от нас, а са предпоследни по доходи в ЕС!?!А ние обикновените граждани, работещи и пенсионери питаме:Къде сме ние???

Да не забравяме, че румънците имат две правителства – едно в затвора и едно в парламента……

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как отслабват японките? Ето един уникален метод (и не изисква много време и усилия)

В Япония има затлъстели хора, като по цял свят. Например състезателите по сумо, пенсионери, хора с определени болести и т.н. Но като цяло, това е нация от слаби хора, като не говорим само за младите, но и по-възрастните и особено децата, пише zdrave.to.  Ако сравните японците например с американците, тогава ще видите, че те се …

Новини
Сигнал на родител: Такива закуски ли заслужават децата ни в училище?!

Родител изпрати до информационния сайт Petel.bg сигнал за това каква закуска получават децата ни в училище. Ето какво пише тя: „Здравейте, не зная колко пари общината отпуска на ден за безплатни закуски, но може ли такова нещо? Този сандвич е подигравка с децата! Такива закуски ли заслужават децата ни в …

Новини
Стига вече зима, нека идва март! Ето какво да очаква всяка зодия през първия месец на пролетта

източник: Dama.bg Какво ни очаква през месец март? Дали звездите са ни подготвили много изненади, незабравими пътешествия или пък ще бъде по-добре да заложим на кариерно развитие? Овен Не е изключено да се скарате с някой приятел или да имате изясняване на отношенията с човек от близкото ви обкръжение през месеца. …

Inline
Inline